Kırşehir'de, tedavisi sürerken vefat eden hastanın yakınlarının doktor ve sağlık çalışanlarını darbettiği ileri sürüldü.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken vefat eden bir hastanın yakınları ile Dr. Öğretim Üyesi Avşar Zerman ve sağlık çalışanları arasında tartışma çıktı.

Hastanedeki tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Arbede sırasında Zerman ile bazı sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri hafif yaralandı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, doktor, sağlık çalışanı ve güvenlik görevlilerine yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yücesan, "Hastalarımız, yakınlarının olduğu kadar bizim için de kıymetlidir. Sağlık çalışanları hastalarını tedavi için mücadele ediyor. Saldırıda doktorumuz şakak kemiğine darbe almış, güvenlikçinin kolu kırılmış. Burada devlet mallarına da zarar verilmiştir. Şiddete karşıyız. Sağlık çalışanlarına yapılan bu hareketlerin ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken vefat eden bir hastanın yakınlarının darbettiği Dr. Öğr. Üyesi Avşar Zerman ve sağlık çalışanları Ahi Polis Merkezi'ne şikayet başvurusu yaptı.

Şikayetin ardından Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında başlatılan soruşturma kapsamında 2 hasta yakını "Kamu görevlisine karşı yaralama ve kamu malına zarar verme" suçlarından gözaltına alındı.

Ahi Polis Merkezi'ne getirilen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen gün yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ederken vefat eden bir hastanın yakınlarının saldırısı sonucu doktor sağlık çalışanları hafif yaralanmıştı. KIRŞEHİR (AA)