KOVİD-19 vaka sayılarının sokağa çıkma yasağından önce had safhaya ulaştığı Kırşehir'de, vaka sayılarında ciddi ölçüde düşüş yaşandı.
Koronavirüs günlük vaka sayısının 20’nin altına kadar düştüğü Kırşehir'de toplam aktif vaka sayısının ise 200’ün altına kadar gerilediği öğrenildi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplam 19 kişinin tedavi gördüğü, bunlardan 3’ünün yoğun bakımda olduğu belirtildi. 
Ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir’de koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş ölüm rakamlarına da yansıdı ve son 10 günde tedavi gören hastalardan bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.
Bu arada Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan CoronaVac aşısının ilk dozu aşılaması devam ediyor.
Kırşehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’un verdiği bilgiye göre, Kırşehir il genelinde bulunan 3 bin 700 sağlık çalışanının aşılanması işlemleri tamamlandı. 
İlk dozun uygulanmasından 28 gün sonra aşının ikinci dozunun uygulanacağını belirten Sağlık Müdürü Ali Bulut, sağlık çalışanlarının aşılanmasının tamamlanmasının ardından Kırşehir il genelindeki yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanların aşılanmasına başladığını, bugüne kadar Kırşehir'de 4 bin 853 kişinin aşılandığını söyledi.
Kırşehir’de 80 yaş ve üzerindeki vatandaşların aşılanmasının devam ettiğini belirten Sağlık Müdürü Bulut, bunun için bu kişilerin mutlaka randevu alması gerektiğini, 80 yaş ve üzerindekilerle birlikte aynı evde kalan 65 yaş ve üzerindekilere de CoronaVac aşısının ilk dozu aşılamasının yapılacağını sözlerini ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)