Koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısı arttı, sağlıklı oyuncu sayısı 13’e düştü.

Kırşehir Belediyespor’da koronavirüs şoku!..

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve ilk hafta deplasmanda Turgutluspor karşısında son dakikalarda yediği golle sahadan 1-0’lık skorla ayrılan yeşil-beyazlılar, Etimesgut Belediyespor maçı öncesi Koronavirüs şoku yaşandı.
Kulüpten yapılan açıklamada, “26.09.2020 Cumartesi günü saat 15:30'da Kırşehir Ahi Stadı’nda oynanması gereken Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor Misli.com 2.Lig Kırmızı Grup müsabakası, Kırşehir Belediyespor Kulübünün Covid-19 PCR testleri sonucunda test sonuçları negatif olan oyuncu sayısının Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere ilişkin Talimatın maddesinin 8. fıkrasında belirtilen sayının altına düşmüş olması nedeni ile anılan müsabaka Federasyonumuz tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim” ifadelerine yer verildi.
Kulübün resmi sayfasından yapılan açıklamanın ardından Kırşehir Belediyespor Futbol Kulübü Basın Medya Sorumlusu Battal Çelik ise gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e açıklamalarda bulundu.
Çelik yaptığı açıklamada, “Gerçekten oldukça ciddi bir Pandemi süreci geçiriyoruz. Bu ortam ve bu şartlar altında futbol oynamak mümkün gözükmüyor. Aslında iyileşen ve Negatife dönen oyuncularımızda olmasına rağmen Pandemi ve Karantina süresi 14 günü tamamlamayan oyuncularımız olmasına rağmen bu oyuncularımızda Covid-19 PCR Testi gözüküyor. Dolayısıyla önümüzdeki haftadan itibaren Covid-19 PCR’li oyuncuları tekrar gözden geçirip deplasmanda oynayacağımız Kastamonuspor maçına hazırlanacağız. Bu süreç gerçekten oldukça sıkıntılı bir süreç. En kısa zamanda ülkemizde Covid-19 sıkıntısını azaltır ve hatta sıfıra indiririz. Elbetteki Etimesgut Belediyespor maçını oynamayı bizlerde çok arzuladık ve takımımızın hocası Gürses Kılıç buna göre çalıştırdı. Ancak şartlar uygun olmadığı için resmi olarak sağlıklı oyuncu sayımız 13’e düştüğünden dolayı müsabakayı oynamamız mümkün olmadı. Hatta ilk hafta deplasmanda oynadığımız Turgutluspor maçını bile oynamamız gerekiyordu. İlk hafta oldukça eksik kadroyla oynadığımız Turgutluspor maçını maalesef kaybettik. Sonuçta insan sağlığı her şeyden önce gelir. Elde edilen başarılar ve alınan kupalar sağlıktan önemli değildir. Bu sıkıntılı günleri İnşallah hep birlikte atlatırız ve özlediğimiz o neşeli günlere geri döneriz” açıklamasında bulundu.
Öte yandan Koronavirüsün vurduğu Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, takım olarak zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini söyledi.
Etimesgut maçının ertelenmesinin doğru bir karar olduğunu ifade eden Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, “Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs ne yazık ki takımımızı de derinden sarstı. Bu virüse yakalanan futbolcu sayımız arttı ve sadece 13 futbolcumuz kaldı. Bu nedenle sıkıntımız devam ediyor. Yöneticilerimiz Futbol Federasyonu’na maçın ertelenmesini istedi ve Federasyon da bu önemli maçı erteledi. Bu karar yerinde bir karar oldu. Zaten geçen hafta da alnı sıkıntı nedeniyle Turgutlu’da eksik bir kadro ile maça çıktık ve maçı son saniyede kaybetmiştik. Yaklaşık on gündür, içinde bulunduğumuz süreç, bizleri, futbolcularımızı ve kulübümüzü derinden etkilemiştir. Maalesef hafta sonu oynadığımız müsabakadan sonra yaptırdığımız testte de pozitif vakalar çıkmaya devam etmiştir. Bu zorlu süreçte istemesek de kulüp olarak izole yaşamaya alışmak zorunda kaldık. Bütün dileğimiz bu koronavirüsün dünyada ve ülkemizde biran önce bertaraf edilerek herkesin normal hayatına dönmesi. Taraftarsız maçın tadı olmuyor. Çünkü bizler sessiz sedasız maçlara alışık değiliz” Gelinen noktada sezona hazır başlayamayan oyuncularımızın yanında koronaya yakalanan çok sayıda futbolcumuz, yardımcı antrenörümüz ve personelimiz bulunmakta. Şartlar ne olursa olsun, ben ve ekibim ve futbolcu kardeşlerim Kırşehir'in hak ettiği yerlere gelebilmesi için buradayız ve bu amaç uğrunda, bütün olumsuzluklara rağmen sonuna kadar savaşacağız” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)