Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta Turgutluspor ile karşılaşarak sezonu sıkıntılı açan Kırşehir Belediyespor’da maçtan günler önce ve maç günü koronavirüs şoku yaşandı. Kırşehir Beledivespor’da Pazar günü Manisa Turgutlu‘da oynanan Turgutluspor maçından 2 gün öncesi 3 futbolcu da Covid-19 testinin pozitif çıkması Yeşil-Beyazlı ekibimizde şok etkisi yarattı.
Kulüpten yapılan açıklamada 3 futbolcunun yanı sıra 2 yardımcı antrenör ve 2 personelde Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı ve bu 9 kişinin karantina altına alındığı ve Turgutluspor maçına gidemeyeceği açıklanmıştı.
Mücadele öncesinde oyuncular ve teknik ekibe yapılan Covid-19 testinde 9 kişinin testlerinin yapılmasının ardından 5’i futbolcu, 2’si teknik ekip ve 2’si de personel olmak üzere 9 kişinin test sonuçları pozitif çıktı.
Kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Ligin ilk mücadelesi öncesi tesislerimizde yapılan Covid-19 PCR Testi sonuçlarına göre 5’i futbolcu olmak üzere toplam 9 kişiye pozitif tanı konulmuştur. Mevcut durumda Pazar günü oynayacağımız Turgutluspor müsabakasına 17 kişilik eksik kafile ile hareket edeceğimizi üzülerek bildiririz” ifadeleri kullanılmıştı.
Bu açıklamanın ardından maç günü yeşil-beyazlı ekibimizde Pazar günü oynanan Turgutluspor maçı öncesi Ali Kuçik, Muhammed Apuhan, Abdulkadir Akyıldız Covid şüphesiyle kadrodan çıkarıldı.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz 14 kişilik kadro ile maça başlamak zorunda kaldı.
Kırşehir Belediyespor’un resmi Facebook hesabında konuyla ilgili açıklama yaptı.
Resmi sayfadan yapılan açıklamada: “İki gün önce uygulanan Covid PCR testinde sonuçları "Negatif" çıkan iki oyuncumuzda bir takım semptomların belirmesi üzerine tekrardan test yapılmış ve maalesef bu oyuncuların da sonuçları "pozitif" çıkmıştır. Bu duruma ilave olarak testi "negatif" olan bir oyuncumuzda da semptomların yoğun olarak görüldüğü tespit edilmiş ve maç kadrosundan çıkartılarak oyuncumuz izole edilmiştir. Sonuç itibari ile TFF tarafından on dört kişiye düşen müsabaka kadromuzun müsabakaya çıkmasına karar verilmiştir. Mevcut kadroda bulunan oyuncularda da belli başlı semptomlar görülmektedir” açıklaması yapıldı.
BAYBURT-ELAZIĞ,
KASTAMONU-KARACABEY
MAÇLARI OYNANMADI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un rakiplerinden olan Bayburt İl Özel İdarespor’da da Koronavirüs şoku yaşandı.
Bayburt İl Özel İdarespor'da yapılan covit-19 test sonuçlarına göre; 29 kişilik kadroda 16 futbolcu pozitif, 12 negatif çıktı. Ayrıca 3 teknik ekip, külüp masörü, malzemecisi ve tesis çalışanlarının testi pozitif çıktı. Bunun üzerine TFF, Bayburt İl Özel İdarespor, Elazığspor maçını iptal etti
TFF'den yapılan açıklamada," 20.09.2020 Pazar günü saat 15:00'te Bayburt Genç Osman Stadı'nda oynanması gereken Bayburt Özel İdare Spor -Elazığ spor Misli.com 2.Lig Kırmızı Grup müsabakası, Bayburt Özel idare Spor Kulübünün Covid-19 PCR testleri sonucunda test sonuçları negatif olan oyuncu sayısının Covid-19 Salgini Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere ilişkin Talimatın 7. maddesinin 8. fikrasında belirtilen sayının altına düşmüş olması nedeni ile anılan müsabaka Federasyonumuz tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir…” ifadeleri kullanıldı.
4’ÜNCÜ HAKEMİN ANTİKOR TESTİ KABUL EDİLMEDİ, KARŞILAŞMA ERTELENDİ
Kırşehir Belediyespor’un mücadele ettiği TFF Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta Kastamonuspor-Karacabey Belediyespor karşılaşması, Koronavirüs testi pozitif çıkan 4’üncü hakemin yerine atanan Demokrat Özgür Güneş’in antikor testinin kabul edilmemesi üzerine ertelendi.
Misli.com 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta ilk hafta karşılaşmasında Kastamonuspor ve Karacabey Belediyespor takımları saat 15:30’da başlayacak mücadele için Gazi Stadyumu’na geldi. Mücadele öncesinde iki takım futbolcuları ısınma hareketlerini gerçekleştirmek üzere yeşil zemine çıkarken, karşılaşmada görevli hakemler sahaya çıkmadı.
Orta hakem Batuhan Gültek, yardımcı hakemler Kerem Candaş ve İlker Ayten ile 4’üncü hakem Demokrat Özgür Güneş’in sahaya çıkmaması üzerine Federasyon Temsilcileri, her iki takımın teknik heyetine mücadelenin yarına ertelendiğini açıkladı. Mücadele öncesinde maçın 4’üncü hakeminin testi pozitif çıkmış ve yerine Demokrat Özgür Güneş atanmıştı. Güneş’in antikor testinin kabul edilmemesi üzerine mücadelenin ertelendiği öğrenildi. (HABER: SALİH GÜNER)