Sağlık Çalışanlarının her zaman yanında olduğunu her fırsatta dile getiren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sağlık çalışanlarına belediye otobüslerinin 31.12.2020 tarihine kadar ücretsiz hizmet vereceğinin müjdesini verdi.
Kırşehir’de koronavirüse karşı kahramanca mücadele veren sağlık çalışanlarına, Belediye Halk Otobüslerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar ücretsiz hizmet vereceğini belirten Belediye Bakanı Selahattin Ekicioğlu, “Mart ayından bu yana ülkemizde ve ilimizde koronavirüse karşı yoğun çaba gösteren sağlık çalışanlarımızı unutmamız söz konusu olamaz. Bu süreçte yoğun ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımız halk otobüslerinden ücretsiz yararlanacak. Allah yardımcıları olsun. Onlar için ne yapsak az." diye konuştu.
Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği tüm sağlık çalışanları adına Beylediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na teşekkür etti.
Öte yandan sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ve kamu ait sosyal tesislerden ücretsiz yararlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kamu ve özel sektördeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personeli, ilgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 31 Mayıs 2020'ye kadar ücretsiz faydalanacak.
Ayrıca, sağlık personeli kamuya ait sosyal tesislerden de aynı tarihe kadar ücretsiz yararlanabilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)