Kırşehir Belediyesi'nin düzenlediği sünnet şöleninde 232 çocuk sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımı attı.
Pazar günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Sünnet Şöleni programı Kur’an tilaveti ardından Kırşehir Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı dua ile başladı.
Vali İbrahim Akın, Milletvekili Mustaf a Kendirli’nin katıldığı Sünnet Şöleni’nde konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “10.Geleneksel Sünnet Şölenimizi düzenledik, başvuran tüm çocuklarımızı geri çevirmedik, tüm dersimiz onlara güzel bir şehir ve güzel bir gelecek hazırlamak, Rabbim yavrularımızı esirgesin inşallah” dedi.
Kırşehir’de 10 yıldır geleneksel sünnet şölenlerine devam ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci şöyle devam etti:
“Bize müracaat eden her çocuğumuzu hiç kimseyi geri çevirmeden bu sünnet programına dahil ediyoruz. Hem çocuklarımızı sünnet ettiriyoruz, hem de onlara çeşitli hediyeler veriyoruz. Unutamayacakları bir anılarla bu organizasyonu hiç aksatmadan devam ettiriyoruz. Bu sene 232 çocuğumuz programa dahil oldu, bunun 40 tanesi mülteci çocuğumuz, bizim misafirlerimiz o da ayrı bir mutluluk. Onlar bize emanetler, onlar misafirlerimizler. Bizim inancımızda ve kültürümüzde her zaman başımızın üstünde. Onların da bu sene bu programa dahil olması ayrı anlam ve önem kazanıyor. Yavrularımız, çocuklarımız hepimizin en değerli varlıkları. Bu dünyadaki en değerli varlıklarımız. Üzerlerine titrediğimiz, onlara güzel bir gelecek hazırladığımız ve çabaladığımız, her şeyimizi onlar için feda ettiğimiz dünyadaki koşturmamızı, onlara daha güvenli bir yarını hazırlamak üzere olduğumuz bir hayatımız var. Bizler şehrin belediye başkanı olarak, sizin sorumluluk yüklediğiniz idareciler olarak bu yavrularımıza güzel bir Kırşehir, güzel bir gelecek, güzel bir ülke bırakmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadele kolay bir mücadele değil. Çünkü zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Atalarımız, ecdadımız hep bu topraklara sahip olabilmek için ağır bedeller ödedi. Çok mücadeleler edilmiş. Belki ülkelerin sınırları para ile çizilmiş olabilir ama bizim ülkemizin sınırları şehitlerimizin kanı ile çizilmiş. Bizde bu bilinçle çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlamak için yoğun bir mücadele içindeyiz. Sizden dua bekliyoruz, dualarınızı bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sizin dualarınızı istiyor. Sizin dualarınıza ihtiyacımız var.”
Başkan Bahçeci, “Mücadeleler hiç bitmeyecek. Sizler bizlerin arkasında olduğunuz müddetçe inşallah milletimiz ve devletimiz bu mücadeleyi her zaman kazanacak hiç endişeniz olmasın. Kimse vatanını terk etmek istemez. Eğer siz milli duygulara sahip olmazsanız bir ve bütün olmazsanız o zaman birileri gelir sizi yuvanızdan yurdunuzdan uzaklaştırır. Sizden ricam yavrularınıza vatanına, milletine bağlı, manevi değerlerine sahip atasını bilen geçmişini , tarihini bilen ve bununla gurur duyan birer insan olarak yetiştirin. Bunlar olmadığı sürece bizim geleceğimizde tehlikeye düşer. İnancı olmayan, inancına sahip çıkamayan, tarihine sahip çıkamayan ülkesi ile bayrağı ilkesi ile gurur duymayan bir nesil bir gelecek bekleyemezsiniz. Bugün Avrupa’nın yaşadığı en büyük sorun budur. Milli duygularını kaybeden bir nesil yetiştiriyorlar. İleride bunun nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını hepimiz göreceğiz” dedi.
Başkan Bahçeci, “Yavrularımız sünnet oldular erkekliğe ilk adımlarını attılar. Erkeğin hayatında sünnetin özel bir yeri vardır. Hep inancımız gereği, hem de töremiz gereği bu yeniliği devam ettirmek bizim için son derece önemli. Bu hassasiyetleri koruduğumuzda inşallah onlar içinde güzel geleceği hep birlikte yaşayacağız. Her sene Kent Park ta yapıyorduk. Bu sene hava şartlarından dolayı endişe ettiğimiz için bu sene burada yaptık. Allah ağız tadımızı bozmasın, devletimize milletimize zeval vermesin. Birlik beraberlik ve huzurumuzu bozmasın. İnşallah bu ülke için tuzak kuranların tuzaklarını boşa çıkarsın diye dua ediyoruz. Yavrularımızın düğünde inşallah bir araya geliriz. Onların hep o mutlu gününde yanlarında oluruz. Hayırlı uğurlu olsun onların acısını göstermesin. Yavrularımıza sağlıklı sıhhatli bir ömür diliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)