KESOB Başkanı Öztürk’ten

SAHTE İÇKİ UYARISI

Yeni yıla sayılı günler kala vergilerin yüksekliği sebebiyle maalesef yine sahte içki üreticileri meydana çıktı.

Vatandaşların alkol alırken dikkatli olması gerektiğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “İnsan sağlığını hiçe sayarak üretilen ve piyasada çokça dolaşan sahte içkiler hem üretene hem içene hem de devlete geri dönüşü olmayan zararlar veriyor. Yılbaşının da yaklaşmasıyla meydana çıkan ve insan canına kast eden sahte içki üreticilerine fırsat verilmemeli. Vatandaşımız esnaftan güvenilir ve bandrollü şişeleri tercih etmeli. 81 ilde devam eden zehir kod adlı operasyonlara emniyet güçlerimiz ara vermeden devam etmeli. En önemlisi bu operasyonlara vatandaşlarımızın da gördükleri duydukları zehir tacirlerini bildirmelerini rica ediyorum.” dedi.

“AYIRT EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Sahte içkide kullanılan alkolün metil alkol mü etil alkol mü olduğunun tat veya kokuyla ayırt edilemeyeceğini vurgulayan Öztürk, “Bu sahtekârlar metil alkolden ürettikleri sahte içkileri piyasaya sürüyor. Doğrudan pet şişelerde sattıkları gibi orijinal şişelere sahte etiket yapıştırarak da piyasaya sürüyorlar. Etil ve metil alkol arasındaki fark yalnızca laboratuvar ortamında ayırt edilebiliyor. Küçük bir miktarının bile ölümcül sonuçlara yola açacağı bilinen sahte alkole karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmalı ve esnafımızdan bandrollü şişeler tercih etmelidir.” dedi.

“9 MİLYAR VERGİ KAYBI VAR”

Sahte içkinin can sağlığına ek olarak devleti de büyük vergi kaybına uğrattığını hatırlatan Öztürk, “Ucuz olması nedeniyle satın alınan bu zehir, yalnızca vatandaşın sağlığını değil devlete de ekonomik yönde olumsuz etkiliyor. 2015 yılından bu güne kadar bu nedenle devletin 9 milyar lira civarında bir vergi kaybı var. Vatandaşlarımız bu ölüm tacirlerini şikâyet etmeli. Denetim ve operasyonlara en büyük desteği yapılan şikâyetler verecektir.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)