Hasan Ünlü: "Kıymanızı rastgele kişilere değil, kasaplara çektirin"

Kırşehir Kasaplar, Lokantacılar, Pastacılar ve Kafeteryacılar Odası Başkanı Hasan Ünlü, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, kurbanlık alırken dikkatli olmalarını ve kurbanlarını mezbahanelerde kestirmelerini istedi.
      Kasaplar Lokantacılar Pastacılar ve Kafeteryacılar Odası Başkanı Hasan Ünlü, Belediye ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler yapıldığını belirterek, vatandaşların da kasaplar dışında sokaklardaki seyyar kişilere kıyma çektirmemelerini istedi. 
Başkan Ünlü, Kurban Bayramı’nda da kesilecek kurbanlıkların bir kısmını kıyma yapıp derin dondurucularda muhafaza altında tutmak isteyen vatandaşlar, kıyma çekiminden para kazanmak isteyenlerin artmasına sebep olduğunu, bunun da rastgele kişilerin kıyma çekmeye yönelttiğini bildirdi.
Bütün Kırşehir halkının Kurban Bayramını kutlayan Kırşehir Kasaplar, Lokantacılar, Pastacılar ve Kafeteryacılar Odası Başkanı Hasan Ünlü, "Kıymanızı kasaplara çektirin" uyarısında bulundu. 
Kurban Bayramı'nda ya da bayram sonrasında birçok kişinin ticari amaçla seyyar veya sabit olarak kıyma çekimi ve et parçalama işlemi yaptığına dikkat çeken Başkan Ünlü yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Kasaplar et satışının durması sonucu kıyma çekimi mesaisi yaparken, mahalle aralarındaki farklı esnaf grupları ise iş yerlerinin önüne kıyma çekme makinesi koyup ‘Kıyma çekilir’ yazısı asarak müşteri toplayan kimseler var. Hatta bakkal, berber, bilgisayarcı, elektrikçi gibi birçok farklı meslek dalındaki vatandaşlar da para karşılığı kıyma çekiyor. Biz gereken önlemleri aldık. Arkadaşlarımız bu kişiler hakkında ihbarda bulunacak. Bu uygulamalar hem yasak, hem de yanlış. Vatandaşlar, bu tür sokak aralarındaki kişilere etlerini çektirmesinler. Kasaplıkla hiç alakası olmayan vatandaşlar, çekme makinesini alıp dükkânın önüne koyuyorlar. Yılda bir kez kullandıkları kıyma makinesi pislik içerisinde. Kirlenmiş ve paslanmış makinelerle çekilen kıymanın ne kadar sağlıklı olacağı bilinmeli. Herkes kendi işini yapsın. Vatandaşlar ve yetkililer iş kasaplara geldiğinde bizden her türlü hijyen koşulunu istiyor. Etlerde çok az bir bakteri bile olsa kasaplara ağır cezalar kesiliyor. Kasaplıkla alakası olmayan bazı insanlar, 1 sene boyunca beklettiği, kir ve pas içerisindeki kıyma makinesini kurban bayramında sokağa çıkartıyor ve kıyma çekiyor. Bir çok alakasız meslek grubundan insan da dükkanlarına astıkları yazılarla kıyma çekebileceklerini beyan ediyorlar. Bu işleri kasapların yapmasını, alakası olmayan insanların da cezalandırılmasını istiyoruz. Böyle şey olabilir mi? Herkes işini yapmalı, kimsenin sağlığıyla oynamamalı. Kasap esnafımız steril ortamlarda modern kıyma makineleri ile mesleklerini icra etmeye çalışıyor. Kurban Bayramında da hijyen kuralının önemli olduğunu düşünüyoruz. Kasaplar tarafından alınan makineler de her iki yılda bir değişiyor. Bayramda ayrıca acemi kasaplar da mal kesmeye kalkmasın. Her kurban bayramında kendini kesenleri görüyoruz. Ya da işi bilmeyen insanlar hayvanı mundar edebilirler. Kasapların büyükbaş hayvanı 300-400 TL arasında, küçükbaşı ise 150-200 TL arasında keser" (HABER: BEYHAN BALLI)