Hasan Ünlü: "Sağlığınız için kıymanızı rastgele kişilere değil, kasaplara çektirin"

Kırşehir Kasaplar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hasan Ünlü, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, kurbanlık alırken dikkatli olmalarını ve kurbanlarını mezbahanelerde, ya da ehliyetli kişilere kestirmelerini istedi.

Başkan Ünlü, Kurban Bayramı’nda da kesilecek kurbanlıkların bir kısmını kıyma yapıp derin dondurucularda muhafaza altında tutmak isteyen vatandaşlar, kıyma çekiminden para kazanmak isteyenlerin artmasına sebep olduğunu, bunun da rastgele kişilerin kıyma çekmeye yönelttiğini bildirdi.

 Başkan Hasan Ünlü, kasaplar dışında yapılan kıyma çekiminin yapılmasının hijyen ve sağlık açısından bir çok sorunları beraberinde getireceğini ifade etti.

Önceki gün Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Hasan Ünlü, “Başkanımız yıllardır kasapların dışında, sağlıksız bir ortamda kıyma çekilmemesi konusunda mücadele ettik ama bir türlü bunun önüne geçemedik. Bu konuda destek ve katkısını istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ekicioğlu, kasapların dışında market ve bakkalların da kıyma çektiğini tespit ettiklerini, ama bu işin zorlamayla olmadığını gördüklerini belirterek, “Biz de sizler gibi halkımızın Kurban Bayramı’nda etlerini kasaplardan kıyma çektirmelerini isteriz. Ama marketler çekince, bakkallarda çekiyor. O zaman fazla bir şey yapamıyoruz. O zaman bizlerde cadde ve sokaklarda rastgele yerlerde kıyma çekilmesine izin vermeyelim. Ama kapalı ortamda, yani işyerinde çekilmesine imkân sunalım. Bunun dışındakilere sizler gibi izin vermeyelim” dedi.

Bunun üzerine Başkan hasan Ünlü ve yönetim kurulu üyeleri Kurban Bayramı’nda halkın kasap, market ve bakkal gibi kapalı alanlarda çekilmesini kabul ettiler.

Öte yandan Başkan Ünlü, “Bayramda ayrıca acemi kasaplar da mal kesmeye kalkmasın. Her kurban bayramında kendini kesenleri görüyoruz. Ya da işi bilmeyen insanlar hayvanı mundar edebilirler. Bu nedenle kurbanı işin uzmanı olan kasapların kesmeni daha uygun olur” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)