Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan:

“KAHRAMAN SAĞLIKÇILARA BAKANLIK
ACİLEN KALACAK YER SAĞLAMALI”

Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, koronavirüs nedeniyle özveriyle görev başında olan sağlık çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı ile diğer kurum ve kuruluşların sahip çıkarak destek vermesi gerektiğini açıkladı.
Sağlık çalışanlarına acilen kalacak yer temin edilmesi gerektiğini ifade eden Yasin Yücesan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Alkışlarla teşekkür edilen sağlık çalışanları için acilen kalacak yer sağlanmalıdır. Sağlık-Sen whatsapp ihbar hattımıza ulaşan sağlık çalışanlarımız; ‘Bizi alkışlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Ancak çok ciddi kaygılarımız var. Enfekte oluyoruz ve bizler nöbet çıkışı evlerimize ya korkarak gidiyoruz yada gitmeyip hastanelerde sandalyeler üzerinde dinlenmeye çalışıyoruz’ dediler.
“Whatsapp hattımıza ulaşan yüzlerce sağlık çalışanı, yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek, ‘COVID-19 mücadelesinde en riskli meslek grubu olan bizlerin enfekte olmamamız düşünülemez. Bizimde eşimiz, çocuğumuz, anne-babamız var ve nöbet çıkışı evlerimize gittiğimizde onlara virüsü bulaştırmaktan korkuyoruz’ dediler.
“Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi olarak ilimizde yer alan yurtlarda sağlık çalışanlarımıza oda temin edilmesi gerektiğini ve bu konuda sağlık çalışanlarının yoğun talepleri olduğunu bildirmek istiyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)