Koronavirüs denetimlerine devam eden Vali Akın:

“İzolasyonu ihlal ederek dışarı çıkanlar yurtlarda karantina altına alınıyor”

Vali İbrahim Akın, Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirleri denetleyerek esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.
İnsan hareketliliğinin yoğun olduğu caddeler ile Yeraltı Çarşısı ve çevresindeki esnafları ziyaret eden Vali İbrahim Akın’ın yaptığı denetimlerine İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ile genel kolluk birimleri de katıldı.
Denetimler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, vatandaşlarımızın belirlenen kurallara hassasiyetle uymalarının salgınla mücadelede son derece önemli olduğunu söyledi.
Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan bütün tedbirlerin kamu sağlığını korumaya yönelik olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Bugün ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda eş zamanlı olarak yine denetim gerçekleştiriyoruz. Kamu kurumlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızın yer aldığı bu denetimlerde esnaflarımızı ziyaret ederek vatandaşlarımıza Koronavirüs ile mücadele kapsamında hatırlatmalarda bulunuyoruz. Yaptığımız denetimler sırasında, vatandaşlarımızın alınan tedbirlere gösterdikleri hassasiyeti görmek bizleri mutlu ediyor. Kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
İzolasyonu ihlal ederek dışarı çıkanların yurtlarda karantina altına alındığını ifade eden Vali
İbrahim Akın; “Bu konuda da uyumun iyi düzeyde olması, vatandaşlarımızın dışarı çıkanları ihbar ederek bize bildirmeleri konusuna da duyarlı davranmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Alınan tedbirlerde amacımız kamu sağlığını korumaktır. Hepimizin birbirinin sağlığından sorumlu olduğu bu süreci kurallara uyarak en kısa sürede atlatmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlarda fazla kalmamaları, belirlenen kurallara hassasiyet göstermeleri bu mücadelede son derece önemlidir. Ayrıca, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kurumlara girişte HES Kodu Uygulaması zorunluluğu getirdik. Dün aldığımız kararla bu uygulama toplu taşıma araçları ve konaklama tesislerinde de uygulanmaya başlanmıştır. HES Kodu Uygulaması ile salgının kontrol altında tutulması, izolasyonda olan veya temaslı vatandaşlarımızın toplum içine karışmasının önlenmesi amaçlanmaktadır. Aldığımız bütün bu tedbirler ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile özlediğimiz o sağlıklı günlerimize döneceğimize inanıyoruz.” dedi.
Denetimde Vali Akın ve beraberindeki heyet vatandaşlarımıza maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması konusunda hatırlatmalarda bulundular. (HABER MERKEZİ)