Kırşehir Hekimsen üyeleri 21.01.2022 Cuma günü iş bırakarak saat 12.00’da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

Hekimsen Kırşehir EAH Temsilcisi Erol Erşekerci, Cuma günü tam gün iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Hekimlere haksızlık yapıldığını ve saldırılara uğradıklarını belirten Erol Erşekerci, bu nedenle iş bırakma eylemine gideceklerini ifade etti.

Hekimsen’den bir günlük iş bırakma eylemi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizdeki hekimlere dünya tarihinde görülmemiş derecede haksızlık yapılmaktadır.

Hiçbir haklı talebimiz (çoğu bütçe artışı da gerektirmeyen) kabul edilmemiştir.

“Hekimlerimiz, standart bir lisans eğitimine göre 3,2 kat fazla ders saatine sahip, kazanılması ve bitirilmesi en zor fakültelerden biri olan tıp fakültesini bitirdiler. Mezun olan hekimler çoğunlukla bir lisans eğitiminden daha uzun ve zor olan uzmanlık sürecini doktora tezi hazırlayarak tamamladılar ama onlara yoksulluk sınırının altında gelir uygun görüldü. Haklarını vermek bir yana, emekliliklerini ilgilendiren az miktardaki bir zam dahi iptal edilmiştir. Diş hekimlerimiz ise yanlarında çalışan hemşireleri kadar maaş alamamaktadırlar.

Bununla da kalınmadı; 2 hekimimiz, seyyar satıcının ürününü almadılar diye doktor odasının kapısı kilitlenerek darp edildiler. Seyyar satıcı ise serbest bırakıldı. Savcının kapısına kafa atanlar yıllarca ceza alıp içeri girerken, doktorun kafasını mermerle kıranlar serbest bırakıldı. Güvenlik açığı sorunu için verdiğimiz 25’ten fazla yazılı talebin biri bile hekimlere çok görülmüştür.

“Malpraktis yasası, adilce ve çok basit olarak düzenlenebilecekken düzenlenmemektedir. Bunun sonucu olarak da hekim arkadaşlarımıza 4,5 milyon TL’ye varan cezalar verilebilmektedir. Adam öldürenler, iyi hal indirimi ile hapisten 4-5 yılda çıkarken hangi tazminatı vermektedirler?!

“Hekim olmayıp da tıbbi girişim yapanların hemen hiç ceza almaması da kabul edilebilir midir? Aile Hekimlerine adeta ödeme değil ceza yönetmeliği çıkarılmış, yapamayacakları kadar iş teklif edilmiş, “yapamazsan maaştan kesilecek” denilmiştir. Her ne kadar bu yönetmelik henüz uygulamaya geçmemiş olsa da, hala yürürlüktedir. Cari giderleri 3 yılda %250 civarı artmış olan Aile Hekimlerine yalnızca %50 zam verilmiştir. Güvenlik problemleri had safhadadır. Aile Hekimliği sistemi hatalar ve eksiklerle doludur.

Tüm sağlık sisteminde ayaklar baş, başlar ayak olmuştur. İşte bu ve diğer tüm haklı sebeplerimiz nedeniyle;

“Sendikamız 21.01.2022 tarihinde TAM GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMİ yapacaktır. Yönetim Kurulumuzca Acil Servis ve Poliklinikleri, Covid Servis ve Poliklinikleri, Doğum Salonu, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışmaları hariç tüm sağlık kurumlarımızda iş bırakma eylemi yapılması kararı alınmıştır. Covid tanı, tedavi, filyasyon ve servislerde çalışanlar, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla eyleme katılabilirler. Tüm poliklinikler, kurumlarında acil icapçı veya nöbetçi bulundurmak şartıyla, eyleme katılmalıdırlar. Acil servis ve poliklinikleri ise yeşil triajlı hastalarda sadece ampirik ve olması gerektiği gibi polikliniklere yönlendirmek şeklinde tedavi vereceklerdir. Hayırlı olması dileklerimizle.”  (HABER: BEYHAN BALLI)