Kırşehir Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni bir MR cihazı kuruluyor.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayan eski MR cihazının yerine kurulan 2020 model GE EXPLORER 1.5T yeni MR cihazının kurulum süreci başladı. 
Kırşehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, kurulumunun tamamlanmasına müteakip hizmet vermeye başlayan MR Cihazı en yeni teknoloji ile daha hızlı ve yüksek görüntü kalitesinde MR çekimi yapabildiğini belirterek, “10 yılı aşkın bir süredir hizmet veren zaman zaman arızalar yaşandığı için çekimlerin yapılamadığı eski MR cihazı artık miadını doldurmaya başlamıştı. En önemlisi bu MR cihazımızın görüntü kalitesi iyi değildi ve yavaş çekim yapıyordu. Biz de Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimi olarak MR cihazının yenilenmesi yoluna gittik. 2020 teknolojisine sahip olan yeni MR cihazımızın görüntü kalitesi çok güzel ve hızlı çekim yapabiliyor. Yine bu cihazın bir özelliği de son derece sessiz çalışması. Yeni MR cihazımızın hastanemize ve Kırşehirimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Öte yandan Sağlık Müdürü Ali Bulut, Kırşehir il genelinde koronavirüse karşı her türlü önlemi alıp, denetimlere devam ettiklerini belirterek, bu konuda Kırşehir halkının alınan kararlara uyarak maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmelerini istedi.
Bulut, “Ne yazık ki bazı insanlar tam bir rehavet içinde. Belki de tüm bu rehavetimizin sebebinde halen bana bir şey olmaz, bana bulaşmaz, bulaşsa da bir şey yapmıyor gibi aslında içi boş gerçekten uzak fikir çağrışımları yatmaktadır. Bu nedenle kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Zorunlu olmadığı sürece hiçbir keyfiyetle hiçbir toplu yerde bulunmamalıyız. Virüs aramızda, hepimize çok yakındır. Tüm tedbirler özellikle ve özellikle virüsten olumsuz anlamda en ağır şekilde etkilenen kıymetli büyüklerimizi korumak içindir. Lakin gençlerin de bu anlamda hiçbir garantisi olmayıp risk herkes için geçerlidir. Şu an virüs hiç olmadığı kadar yakınımızdadır ve risk hiç olmadığı kadar büyüktür” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)