Liglerin başlamasına CHP'den tepki:
Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: "Futbolcular modern köle değildir"

TFF Başkanı Nihat Özdemir korona virüs tedbirleri kapsamında durdurulan liglerin 12 Haziran'dan itibaren tekrar başlayacağını açıklamasının ardından karara CHP'den tepki geldi.
2. Lig, Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kırşehir Belediyespor, bu sezon oynadığı 28 maçta 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet ayarak topladığı 47 puanla 6’ncı sırada yer alırken, Bandırmaspor 60 puanla lider durumda bulunuyor.
Kırşehir Belediyespor, koronavirüs salgını nedeniyle liglere ara verilmesinin ardından liglerin başlaması kararını beklerken, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu Çarşamba günü biraraya gelerek liglerin 12 Haziran’da başlayacağı yönünde karar aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'in başlama tarihiyle ilgili bugün açıklamalarda bulunup; maçların 12 Haziran'dan itibaren başlayacağını duyururken, liglerin devam etmesine ilk tepki CHP'den geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili, Spor Kurulu Başkanı Kırşehirli hemşehrimiz Yıldırım Kaya, yazılı açıklamasında, TFF'nin, Bilim Kurulu'nun görüşünü almadan sadece ekonomik kaygılarla ligleri başlattığını öne sürerek, bunun başta sporcu ve insan sağlığının hiçe sayılması anlamını taşıdığını savundu.
"Dün Ankaragücü kulübümüzün antrenmanında bir futbolcunun Covid-19 testinin pozitif çıkması da bu durumun en acı göstergesi olmuştur." görüşünü paylaşan Kaya, İtalya ve İspanya'da oluşan salgının büyük yayılımının bir Şampiyonlar Ligi maçında olduğunu ifade etti.
Yıldırım Kaya, liglerin başlatılmaması çağrısı yaparak, şunları kaydetti:
“Gençlik ve Spor Bakanlığı, Covid-19 salgını başladığı günden bu yana takındığı tavrı sürdürmüş ve sorumluluktan kaçmıştır. TFF’nin, Bilim Kurulunun görüşü almadan sadece ekonomik kaygılarla liglerin bir an evvel başlatılması çabası başta sporcu ve insan sağlığının hiçe sayılması anlamını taşımaktadır. Dün Ankaragücü Kulübümüzün antrenmanında bir futbolcunun Covid-19 testinin pozitif çıkması da bu durumun en acı göstergesi olmuştur.
“TFF’nin Alman Federasyonu tarafından yazılan salgın günlerinde uyulacak futbol prosedürünü taklit ederek Türkiye şartlarına uyarlaması, Covid-19 salgınına engel olmayacaktır.
“6 sporcu ile sosyal mesafeli antrenmanlar yaptırıp sahaya 22 futbolcu, 4 hakem, saha kenarında yedek futbolcular, teknik direktörler, top toplayıcı çocuklar ve yayıncı kuruluşun kameramanlarını çıkartmak son derece vahim sonuçlar doğurabilir.
“Unutulmamalıdır ki İtalya ve İspanya’da oluşan salgının büyük yayılımı bir şampiyonlar ligi maçıdır. Hatta İtalya’daki seyircisiz oynatılan bazı maçlarda futbolcuların hastalanmasına neden olmuştur.
“Bu nedenlerle Gençlik ve Spor Bakanlığı kulüplerin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklara çare bulmalıdır. Konu TFF’nin tek başına alacağı bir karar değildir. İnsanlara evlerinizde oturun, maske takın derken futbolcudan sahaya çıkıp adam adama mücadele etmesini, topa güvenli şekilde kafa vurmasını, futbolun gereklerini yerine getirmesini bekleyemeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TFF, sporcuları “modern köleler” gibi görüp sağlıklarını hiçe sayıp sahaya sürmemelidir.” (HABER: SALİH GÜNER)