Vali Akın: “Devletimiz, bütün imkânlarını engelli kardeşlerimizin sosyal
hayatın içerisinde yer almalarını sağlamak için seferber etmektedir”

Vali İbrahim Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara, Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, daire müdürleri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri hazır bulundu.
Engelli kardeşlerimizin kendi yaptıkları eserlerin yer aldığı ‘Engelsiz Resim Sergisinin’ gezilmesi ile başlayan programda konuşma yapan Vali İbrahim Akın, günümüzde engelli vatandaşlarımızın evlerine kapanmak yerine aklı ve kabiliyetleri oranında her alanda var olduklarını cesurca gösterebildiklerini, spordan-sanata, ekonomiden-kültüre ve eğitime kadar her alanda önemli başarılara imza attıklarını görmenin de gurur vesilesi olduğunu söyledi.
Devletimizin, engelli kardeşlerimizin toplum içindeki statüsünü yükseltmek amacıyla çalışmalar yaptığını belirten Vali İbrahim Akın, “Yaşamları boyunca her zaman özel ilgiye ihtiyaç duyan engelli kardeşlerimizin, en başta durumlarına uygun eğitim almalarını sağlamak, tedavi ihtiyaçlarına cevap vermek, sosyal ve ekonomik hayata dâhil olmalarına öncülük etmeyi devletimiz en önemli görevlerinden birisi olarak görmektedir. İşte bu anlayışla devletimiz, bütün imkânlarını engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlamak için seferber etmektedir. Özellikle son yıllarda bu doğrultuda değiştirilen mevzuatla birlikte şehirlerin ve hizmet alanlarının altyapısı engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirilmiş, engelli istihdamı teşvik edilmiş, çalışacak durumda olmayan kardeşlerimize maddi katkı sağlanarak, evde sağlık ve eğitim hizmeti verilmeye başlanmıştır. Tüm bunlardan daha da önemlisi devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı farkındalık çalışmaları neticesinde toplumda engellilere olan önyargılar yıkılmıştır. İnanıyorum ki bu bilinç gittikçe güçlenecek ve engellilerimiz daha iyi yaşam koşullarına kavuşacaklardır. Çünkü bizler millet olarak gücümüzü milli ve manevi değerlerimizden, hoşgörü anlayışımızdan ve dayanışma duygumuzdan alıyoruz. Unutmayalım ki engelli vatandaşlarımızın istek ve sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturacaktır.” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara ve Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan’ın da birer konuşma yaptığı program engelli vatandaşlarımız tarafından hazırlanıp sunulan çeşitli gösterilerle devam etti.
Engelli kardeşlerimiz tarafından hazırlanan ve katılımcılardan büyük beğeni toplayan gösterilerin ardından program, düzenlenen afiş ve resim yarışmalarında dereceye girenlere öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)