Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun yıllar, Kırşehir halkına dahiliye uzmanı olarak hizmet veren ve geçtiğimiz ay kendi isteğiyle emekliye ayrılan, herkesin sevgi ve saygısını kazanan Dr. Metin Durandurdu’ya vefa yemeği verildi.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Bölümü tarafından Ağalar Konağı’nda düzenlenen yemeğe, Kırşehir Milletvekili aynı zamanda aynı klinikte beraber görev yapan Dr. Metin İlhan, bölüm doktorları, servis sorumlusu ve hemşireler katıldı. Yemeğin ardından Dr. Metin Durandurdu’ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edilerek pasta kesildi.
Yemekte kısa bir konuma yapan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, “Uzun yıllar birlikte görev yaptığım meslektaşım Dr. Metin Durandurdu'nun emekli olması sebebiyle dahiliye servisi doktorları ve hemşireleri ile bir araya gelmekten ve hasret gidermekten mutluluk duyuyorum. Dr. Metin Durandurdu’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, sağlık ve huzur dolu bir emeklilik hayatı geçirmesini diliyorum” dedi.
1967 yılında Kırşehir’de doğan ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra İç Hastalıkları ihtisasını İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Medeniyet Üniversitesi’nde yapan Dr. Metin Durandurdu 1995 yılında doğup, büyüdüğü memleketine doktor olarak döndü ve Kırşehir’deki SSK Hastanesi’ne atandı.
1995-2005 yıllı arasında SSK Hastanesi’nde dahiliye uzmanı olarak binlerce hemşehrisine hizmet veren Metin Durandurdu, 2003-2005 yılları arasında da aynı hastanenin başhekimliği görevini başarıyla yürüterek unutulmaz hizmetler verdi. 
2005 yılından bu yana Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dahiliye Uzmanı olarak görev yapan Dr. Metin Durandurdu evli ve iki kız babası.
Eşi Kırşehir Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi’nden emekli olan Diş hekimi Funda Altınok Durandurdu. Büyük kızı Kırşehir’de görev yapan Doktor Asena Durandurdu, küçük kızı hukuk öğrencisi Damla Durandurdu. 
27 yıl Kırşehir’de Dahiliye Uzmanı olarak binlerce hemşehrisine sağlık hizmet veren Dr. Metin Durandurdu 2016 yılında da başarılı çalışmaları nedeniyle Kırşehir’de “Yılın Doktoru” ödülüne layık görüldü ve bu ödülünü 2017 yılının 14 Mart Tıp Bayramı’nda dönemin Sağlık Bakanı’ndan aldı. 
Çalışkanlığı, dürüstlüğü ile Kırşehirliliği ile, güler yüzlü ve mütevazılıği ile binlerce Kırşehirlinin kalbinde, gönlünde silinmez izler bırakan, tertemiz ve lekesiz bir doktor olarak Kırşehir’de hep sevgiyle, saygıyla anılacak ve unutulmayacak olan Dr. Metin Durandurdu’ya emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyoruz.  (HABER:BEYHAN BALLI)