Kırşehir'in yetiştirdiği bir değer olan, kapısı ve gönlü herkese açık, renkli kişiliği ve sempatik tavırları ile herkesin sevgisini kazanan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimlerinden, bir yıl önce kaybettiğimiz Genel Cerrah Mehmet Yetkiner vefatının birinci yılında saygıyla, rahmet ve özlemle anıldı.
2 Eylül 2019 tarihinde görev yaptığı Çiçekdağı’na giderken sabah saatlerinde rahatsızlığı nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Genel Cerrah Mehmet Yetkiner burada geçirdiği kalp krizi sonrası anjiyoya alındı.
Kalbi duran ve yeniden çalıştırılan Dr. Mehmet Yetkiner, meslektaşlarının bütün çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.
2013 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’nde Tıbbi Hizmetler Daire Başkanlığı, Kırşehir Tabip Odası Başkanlığı, Mucur Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttükten sonra kendi isteği ile geçtiğimiz yıl Çiçekdağı İlçesinde aile hekimi olarak çalışmaya başlayan Mehmet Yetkiner evli ve iki çocuk babasıydı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir dönem diyetisyen olarak görev yapan Gülay Yetkiner ile evli olan 51 yaşındaki Dr. Mehmet Yetkiner’in vefatı hastanede, sağlık camiasında ve Kırşehir’de büyük üzüntü yaratırken, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde 3 Eylül 2020 tarihinde düzenlenen törenden sonra Ahi Evran Camii’nde kılınan öğle namazından sonra Kümbetaltı Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.
Bir yıl önce aramızdan ayrılan, ancak Kırşehir’de hiç unutulmayan Dr. Mehmet Yetkiner’i yakınları ve sevenleri vefatının birinci yılında Kümbetaltı Mezarlığı’nda dua okuyarak anarken, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak merhuma bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine, meslektaşlarına, sağlık camiasına başsağlığı ve sabırlar dileriz. (HABER: BEYHAN BALLI)