Kırşehir Belediyesi sevilen doktoru unutmadı…

“Dr. Mehmet Yetkiner” ismi hastane önündeki parkta yaşatılacak…

Kırşehir'de renkli kişiliği, cana yakınlığı ile tanınıp sevilen, özellikle hastalara verdiği hizmetlerle tanınan ve geçtiğimiz yıl 2 Eylül’de görev yaptığı Çiçekdağı ilçesine giderken geçirdiği kalp krizi sonucu 51 yaşında aramızdan ayrılan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimlerinden, Genel Cerrah Dr. Mehmet Yetkiner vefatının birinci yılında unutulmadı.
Yetkiner ailesi, mesai arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri Kümbetaltı Mezarlığı’na giderek Mehmet Yetkiner’in kabrini ziyaret ederek dua okudular, rahmet, saygı ve şükranla andılar.
Bu arada Dr. Mehmet Yetkiner’in adının yaşatılması için yapılan girişim olumlu sonuçlandı. Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi eski Müdürü Çağdaş Mert'in bireysel başvurusu ile 06.08.2020 tarihli ve 68 sayılı Kırşehir Belediyesi Meclis kararı ile Dr. Mehmet Yetkiner ismi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşında bulunan parka verildi.
Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği’nden yapılan açıklamada, bu kararın alınmasında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu başta olmak üzere tüm Belediye Meclis üyelerine teşekkür edildi.
Belediye Başkan yardımcısı Osman Uçar’ın imzasıyla Belediye Meclisinde alınan kararda; “Kervansaray Mahallesi, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında Boztepe Caddesi ve 2024 sokak arasında bulunan parka Doktor Mehmet Yetkiner isminin verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir" denildi.
Bilindiği üzere Dr. Mehmet Yetkiner, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yıllarca genel cerrah uzmanı olarak görev yapmış, 2013 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’nde Tıbbi Hizmetler Daire Başkanlığı, Kırşehir Tabip Odası Başkanlığı, Mucur Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttükten sonra kendi isteği ile Çiçekdağı İlçesinde aile hekimi olarak çalışıyordu.
2 Eylül 2019 tarihinde görev yaptığı Çiçekdağı’na giderken sabah saatlerinde rahatsızlığı nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Genel Cerrah Mehmet Yetkiner burada geçirdiği kalp krizi sonrası anjiyoya alınmış, kalbi durmuş ve yeniden çalıştırılmıştı. Ancak Dr. Mehmet Yetkiner, meslektaşlarının bütün çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yummuştu. Mehmet Yetkiner evli ve iki çocuk babasıydı. (HABER: BEYHAN BALLI)