https://drive.google.com/open?id=1o6Q7cmevDDt44DRTphJ0Q1ejIJJ1bXbA

Türkiye’nin ünlü ortopedi uzmanlarından Dr. Feridun Kunak geçtiğimiz hafta Kırşehir’e gelerek şifalı suya sahip Ramada Otel’de konakladı ve hem dünyaca ünlü kaplıca suyuna, hem de tesislere hayran kaldı.

Kırşehir Ramada Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç’un davetlisi olarak Kırşehir’e gelen Dr. Feridun Kunak, burada çekimler yaptı ve Kanal 7 Televizyonu’nda yayınladı.
Ramada Resort Kırşehir Thermal & SPA Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, Kırşehir’in ilk ve tek 5 yıldızlı otelinin Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük SPA Merkezi özelliğini taşıyan ve Anadolu’nun ortasında yer aldığını söyledi.
Ramada Resort Kırşehir Thermal & SPA Merkezi’nin termal suyu şifa dağıtıyor. Termal suyun şifa özellikleri nedeniyle dünyada su sıralamasında ilk üçün içerisinde yer alabileceği ifade ediliyor.
Kırşehir’in ilk ve tek 5 yıldızlı termal oteli Ramada Resort Kırşehir Thermal & SPA Merkezi, termal suyu ve hizmetleri ile kalitesinden ödün vermiyor.
11 bin metrekare alanda konuklarına hizmet veren otelde 198 oda, 2 adet restoran ve 2 adet bar, 4 adet toplantı salonu, Türk Hamamı, sauna, termal havuz, tuz odası, doktor balıklar odası, bakım ve mesaj imkanlarını içeren SPA Merkezi, fitness merkezi bulunuyor.
Otelin dünyadaki en büyük SPA’ların başında geldiğini iddia eden Ramada Resort Kırşehir Thermal & SPA Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, otelin Kırşehir Cumhuriyet Tarihi’nin en özel yatırımı olduğunu ifade etti.
Otele 150 milyonluk yatırım yaptıklarını, otelin tanıtılması ve gelişmesi için ellerinde geleni yapacaklarını bildiren Malkoç, “Otelin kurucusu benim. Ben bu otele 3 tane yabancı ortak getirdim. Yabancı dediğim bu şehirde olmayan 3 ortak. Bu 3 ortak arkasına bakmadan geçti gitti. ‘Aman abi nasıl bir şehirmiş, kimse necisin demiyor’ diye. Biz buna düşüncelere rağmen otelimizi en konforlu ve sağlıklı bir şekilde işletiyoruz. Bu otel Kırşehir Cumhuriyet Tarihi’nin en özel yatırımıdır burası. 150 milyonluk yatırımdır bu otel. Biz bir şey beklemiyoruz. Sadece ahde vefa diyoruz” dedi.

Test edildi, 33 derde deva olduğu kanıtlandı

Doğal termal suyu yerin 375 metre altından çıkardıklarını, suyun çıkış derecesinin 42 derece civarında olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, “Termal su Allah’ın bizlere bir lütfudur. Çok doğal ve sağlıklı bir sudur termal suyumuz. Yerin tam 375 metre altında çıkan bu suyu ne ısıtılabiliyor ne de soğutulabiliyor. Bizim suyumuzun çıkış derecesi 45 derece civarında, buraya gelince su 42 dereceye düşüyor ve insanlarımızın girebileceği dereceye ulaşıyor. 42 derece de insanlar rahatlıkla suya girebiliyor. Termal olan bu su çok iyi mineralli bir su. İçilebiliyor bir su. Vücudu zinde tutan bir sudur.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde suyumuz teste tutuldu ve 33 derde deva bir su olduğu ortaya çıktı. İçildiğinde de sindirim sistemine çok iyi geldiği hatta kadınlar için gebeliğe dahi iyi geldiği yazıyor testimizde. Termal suyumuzun iyi geldiği bazı hastalıklar; eklem hastalıkları, romatizmal hastalıklar, bel ağrıları, inme, ortopedik rahatsızlıklar, kalsiyum eksiklikleri, kalp kası yetersizlikleri, mide rahatsızlıkları, ülser,gut hastalıkları” dedi.

Otele gelen misafirler, termal sudan son derece memnun

Yerli ve yabancı birçok konuk ağırladıklarını bildiren Ercan Malkoç, “Otelimize yurt içinden ve yurt dışından binlerce misafir geldi. Gelen misafirler otelimizdeki termal suyu hakkındaki düşüncelerini bizlerle paylaştı. Otelimize gelen ve termal sudan çok memnun kalan ünlülerimiz de oldu. O ünlülerimiz termal su hakkında şunları bildirdi:

Recep Tayyip Erdoğan; Otelin konumu ve yeri isabetli. Termal tesis ülkemize ve Kırşehir’e hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Oktay Kaynarca; Otelinizi çok beğendim. 10 dakika termal suda kaldım bir günlük yorgunluğumu aldı. Bence bu Türkiye’nin en iyi sularından birisi hatta dünyada ilk üçe girer. Herkez bu sudan faydalansın, eşine dostuna tavsiye etsin.

Necati Şaşmaz; Oteli beğendim. Termal suyu bir harika vücuduma çok iyi geldi bütün yorgunluğumu aldı. Doktor balıklarda bütün ölü derilerimi topladı. Burası tam bir kafa dinleme yeri olmuş hem sağlık hem dinlenme açısından çok uygun bir yer olmuş herkese tavsiye ederim.

İbrahim Tatlıses; Termal suya girdim bütün eklem ağrılarıma çok iyi geldi, yeniden doğmuş gibi oldum. Almanya’da gittim termaller inanın bu kadar iyi gelmedi. Bana verilen bilgiye göre yerin tam 375 metre derinliğinden gelen bir su ve hiç bir katkı katmaksızın insan vücuduyla buluşan bir su imiş. Burayı Türkiyemize kazandıranları tebrik ediyorum. Ülkemiz bir cennet ama biz farkında değiliz. Herkes arkadaşlarına tavsiye etsin inanın size çok tavsiye edecekler.

Orhan Gencebay; Kırşehir termaline geldim. Termal suyu oldukça faydalı. Vücuduma çok iyi geldi. TermaL suya girdikten sonra insan kendini gerçekten çok iyi hissediyor. Ve suyu içmeceymiş suyu içince içime bir ferahlık geldi. Doktorlar 2 bardaktan fazlasını tavsiye etmiyorlar. Kırşehir’e gelen misafirlere Cacabey Medresesi ve Neşet Ertaş Müzesini mutlaka görmelerini öneririm.

Neşet Ertaş; Kırşehir’e bu oteli yapanların ellerine kollarına sağlık. Bence bizim Kırşehir’in suyu dünyanın en iyi suyu ama bizde reklam yok. Termal suyumuzu 5 yıldız ile buluşturan hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

Doğa severlerin vazgeçemeyeceği park; Botanik Yürüyüş Parkı

Botanik yürüyüş parkı yapılmak için adım attıklarını ifade eden Malkoç, “Botanik yürüyüş parkımız 200 metre uzunluğunda. Parkımızda bambu ağaçların arasında doğal yürüyüş yapmak isteyenlerin vazgeçemediği bir mekan olacak. Parkın yapılmasına başlandı. Ağaçlar, çiçekler ve farklı bitkiler dikildi. Bu park bozkırın içinde doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin vazgeçemeyeceği alan haline gelecek” dedi.

Erkeklere ve bayanlara özel bölümler yer alıyor

Otellerinde erkek bölümü ve bayan bölümü bulunduğunu ifade eden Malkoç, otelde bulunan bölümler hakkında şunları ifade etti:

“Erkek bölümünde Türk Hamamı, thermal havuz, cilt bakımı, vücut bakımı, masaj terapileri bulunuyor. Bayan bölümünde bayanlara özel bölümümüzde yüzme havuzu, thermal havuz, thermal jakuzi, türk hamamı, sauna, buhar odası, duş, kova duş, macera duşu, cilt bakımı, vücut bakımı, çamur banyosu, masaj terapileri, aroma banyo ve terapisi yer alıyor.

Karma bölümlerimizde tuz odası, spor merkezi, sauna & buhar odası, kapalı yüzme havuzu, thermal havuz, duş, kova duş, macera duşu, açık hava yüzme havuzu, kar çeşmesi, şok havuzu, çocuk havuzları, çocuk oyun alanı, VİP aile odaları, aile odaları, aqua park var.

Saunalarımız var. Sauna terleme yolu ile vücuttaki su ve toksinlerin dengesini sağlar. Hatta egzersiz yaptıktan sonra saunaya girmek adale ağrılarına sebep olan laktik asidin terleme ile atılmasını sağlar. Sauna banyolarının kardiyo vasküler sistem ve sağlık açısından çok önemli olan kan basıncı üzerinde çok yararlı etkileri vardır. Düzenli olarak saunaya girmek terleme yolu ile gözeneklerin açılmasını ve cildin ölü hücrelerden arınarak son derece pürüzsüz ve canlı bir görünüme ulaşmasını sağlar. Sauna dolaşım sistemini hızlandırarak düzenleyerek ve özellikle kan proteinlerini arttırarak oksijenin hücrelere daha yoğun gitmesini sağlar. Ayrıca saunanın rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi ile yorgunluk stres gibi olumsuzlukları ortadan kaldırarak sinir sistemi için de olumlu etki yapar. Saunanın antikor üretimini arttırması bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi dış etkenlere karşı son derece dirençli hale getirir. Bu arada saunanın solunum yolları üzerindeki düzenleyici etkisini de unutmamak gerekir. Kısaca sauna hem sağlık hem de güzellik açısından kendinize vereceğiniz ödüllerden biridir.

Doktor balıklar, ölü derilerden arındırıyor

Aynı zamanda ‘Doktor Balığı’ olarak da bilinen Garra Rufa Balığı, ölü deri hücreleriyle beslenir. Bu küçük balık, vücudun farklı yerlerindeki ölü deri hücrelerini yiyerek yeni cildin ortaya çıkmasını sağlar. Bu, cildi ölü derilerden arındırmanın doğal bir yoludur. Bu yöntem, sedef hastalığı ve egzama gibi derinin kurumasına ve pullanmasına sebep olan sorunlar yaşayan insanlar için faydalıdır. Garra Rufa Balığı sadece ölü deri hücrelerini yediği için, enfeksiyona ya da başka hastalıklara yakalanma tehlikesi yoktur. Ayaklar, eller ve bacaklarda pürüzsüz bir cilde sahip olmak, daima insanların arzu ettiği birşey olmuştur. Pedikürde Garra Rufa Balığı’nın kullanılması yeni bir akımdır. Maksimum 8 santimetreye kadar büyüyen doktor balıkların dişleri yoktur. Garra Rufa’lar yavaş dudak hareketleriyle acıtmadan ve kanatmadan yaptıkları mikro masajları ile ölü hücreleri dökerek cildi pürüzsüz hale getirirler. Bu balıklar, ilaç kullanılmaksızın tamamıyla yan etkisiz, doğal tedavi gerçekleştirmektedir.

Tuz odası; haloterapi olarakta adlandırılan tuz terapisi tarih boyunca solunum ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Tuz odasının iyi geldiği hastalıklar; astım hastalıkları, alerji, kistik fibrozis, akut solunum yolu hastalıkları, amfizem, KOAH, kronik bronşit, sinüzittir.”

Otelde Kırşehir’in yöresel lezzetleri tanıtılıyor

Ahiliğin memleketi Kırşehir’de olan otellerinde yöresel yemekleri gelen konuklarına tattırmak için otelde Ahi Restaurant Bölümü’nün olduğunu bildiren Malkoç, “Ahiliğin ana vatanı Kırşehir’de Ahi Sofrası’nda olmak isteyenler için yemeği ziyafete çeviren detaylar hazırladık. Türk ve dünya mutfaklarının en seçkin lezzetlerini de müşterilerimize sunuyoruz. Otelimizde Ahi Restaurant dışında 1 restaurantımız ve 2 barımızda var ” dedi.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş adında bir balo salonlarının ve 3 adette toplantı salonlarının olduğunu bildiren Malkoç, her türlü toplantı, düğün ve organisazyonlara kapılarının açık olduğunu bildirdi.

Malkoç, sözlerini otelde yaptıkları kampanya ile sona erdirdi:

“Hafta içi çift kişilik odada kişi başı ücret 300 TL yerine 175 TL, hafta sonu çift kişilik odada kişi başı ücret 400 TL yerine 225 TL, hafta içi çift kişilik odada (Oda kahvaltılı) kişi başı ücret 200 TL yerine 130 TL, hafta sonu çift kişilik odada (Oda kahvaltılı) kişi başı ücret 250 TL yerine 180 TL. 2 gece ve üzeri konaklamalarda yüzde 10 indirim ve 15 dakika doktor balık hediyedir.”

İşte Feridun Kunak’ın gözünde Kırşehir Ramada Otel ve Kırşehir’in şifalı suyu…

https://drive.google.com/file/d/1o6Q7cmevDDt44DRTphJ0Q1ejIJJ1bXbA/view