Sağlık Bakanlığı tarafından birkaç aylığına Sudan’a görevlendirilen Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Hakkı görevini tamamlayarak memlekete döndü.
Pandemi sürecinin başladığı günlerde Sudan’da görevlendirilen ve bu görevini tamamlayarak şehrimize dönen Kırşehir’in evladı Op. Dr. Ahmet Hakkı’yı pandemi polikliniğinde tulum içerisinde muayenelerine yeniden başladı. 
Sudan’da verdiği hizmetlerini değerlendiren Dr. Ahmet Hakkı, "Zor bir dönemde Bakanlık tarafından Sudan’daki çaresiz insanları muayene ve tedavi için gönderilmem benim için ne kadar gurur verici ise, doğup büyüdüğümüz memleketimden ayrı kalmak yıllardır sokaklarında aynı havayı teneffüs edip, sevincini, hüznünü paylaştığım, hastanede hizmet ettiğim hemşerilerimin salgının ilk günlerinde yanında olamamakta beni bir o kadar üzdü. 
Allah’a şükür geçtiğimiz günlerde geldik memleketimizdeyiz yine Kırşehir’li hemşerilerimizin sağlığına hizmet ediyoruz. Hastane’ de, parkta, caddede, alışveriş merkezinde yine onlarla birlikte olmak büyük bir hazine benim için. Onlarda özlemişler sağ olsun bize hal hatır sormaları bizi görüp ilgi göstermeleri benim için hiçbir şeye değişilemeyecek kadar büyük bir mutluluk. Vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsin asil Türk Milleti tarihinde her türlü savaşı, felaketi birlik ruhu ile aşmıştır. İnşallah bu süreci de bir ve beraber olarak hep birlikte aşacağız içinizi ferah tutun ve tedbiri elden bırakmayın yeter" dedi. (HABER MERKEZİ)