Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut: “Yerli ve millî ventilatörü ülkemize ve Kırşehir’imize
kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ederim”

DEVLET HASTANESİNE YERLİ ÜRETİM SOLUNUM CİHAZI

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 10 adet yüzde 100 yerli ventilatör (solunum cihazı) alındı ve cihaz Kırşehir Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kullanılmaya başlandı.
Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğun bakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bulut; “Koronavirüsle mücadele sürecinde yoğun bakımları güçlendirme tedbirlerimiz kapsamında talep ettiğimiz solunum cihazları Sağlık Bakanlığımız tarafından 10 adet olmak üzere Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Ventilatörler kurulduktan sonra personelimize eğitim verilmiştir. Yerli cihazın kurulumu ve eğitimde personelimiz de büyük bir heyecan duymuştur. Yerli ve millî ventilatörü ülkemize ve Kırşehir’imize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ederim” dedi.
Yeni tip koronavirüsle mücadelenin sürdüğünü belirten Ali Bulut, “İlimizde alınan bütün tedbirlere rağmen Kovid-19 vaka sayışlarımız devam ediyor. Kırşehir’deki bütün vatandaşlarımızdan istirhamımız maske, mesafe, ve hijyen kurallarına titizlikle uymalarıdır. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmemiz ve kesinlikle sokağa maskesiz çıkılmaması gerekiyor. Çünkü kullanacağınız maske hem sizin hem de çevrenizin sağlığını koruyan elimizdeki vazgeçilmez en önemli unsurdur. Lütfen bizi maske kullanımı ihlali nedeniyle daha fazla ceza yazmak zorunda bırakmayın. Hepinizin sağlıklı kalması bizim için en değerli ödül olacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)