1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürü Metin Alpaslan beraberindeki heyetle birlikte Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Vali İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, Deprem Haftası etkinliklerinin amacının toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.
Ülkemizde 2021 yılının ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi nüfusun çoğunluğu şehirlerde yaşamakta, bu durum bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. Afetleri ortadan kaldıramayız, ancak riskleri azaltarak olayların afete dönüşmesini önleyebiliriz. Bu kapsamda, her ilde hazırlandığı gibi Kırşehir’de de tüm paydaşların fikir ve bilgi paylaşımı yaparak oluşturduğu İl Risk Azaltma Planı, afet anında bizlere rehber olacaktır. Deprem Haftası nedeniyle vatandaşlarımızın afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirilmesi afetlerden kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini sağlayacaktır. Toplumun her kesimini kapsayacak şekilde eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yürüten İl AFAD Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, herkese afetsiz günler diliyorum.” şeklinde konuştu.
Ziyaret, İl AFAD Müdürü Metin Alpaslan’ın Deprem Haftası etkinlikleri hakkında Vali Akın’a bilgiler vermesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)