Milletvekili Metin İlhan TBMM’de konuştu:

“Covid vakaları ve süreç şeffaf yönetilmiyor”

KIRŞEHİR Milletvekili Metin İlhan, artan Covid vakaları ve sürecin hükümetçe şeffaf yönetilmemesi konusunu meclis gündemine getirdi.
Milletvekili Metin İlhan, Covid-19 konusunda ilk ve önemli mücadele yönteminin "şeffaflık" olduğunu, Avrupa ülkelerinin açıkladığı oranlar ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı oranlar karşılaştırıldığında arada çok büyük bir fark olduğunu belirtti.
“KIRŞEHİR ÖRNEĞİ SAYILARDAKİ TUTARSIZLIĞI ORTAYA KOYMAKTADIR”
İlhan, kendi şehri olan Kırsehir'de günlük vaka saygısının ortalama 100 civarında olduğunu Kırşehir nüfusunun Türkiye'ye oranla 300'de bir olduğunu dolayısıyla da bu verilerden yola çıkarak Kırşehir Covid vaka sayısının normalin yaklaşık 15 katı olduğunu ifade etti.
“AÇIKLANAN RAKAMLAR TÜİK'İN ENFLASYON HESABINA DÖNMÜŞ” 
İlhan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
"Bakınız, hastanelerde artık sağlık personeline bile yer bulunamıyor, yoğun bakım doluluk oranları yüzde 100 olmuş ve biz, hâlâ, Orta Çağ'da zorunlu olarak uygulanan kontrolsüz sürü bağışıklığında ısrar ediyoruz. Zor geçecek bir kışa hazırlanırken doktorlarımızı hasta seçmek zorunda bırakmamak için yetersiz olan önlemlerin ve devletçe sağlanacak desteklerin ivedilikle artırılması gerekmektedir." (HABER: BEYHAN BALLI)