SOĞUK VE sıcak havalarda en önemli etken güneşten korunma olurken, sadece güneş ile temaslı olacağınız zamanlarda değil her gün güneş kremi ile cildin korunması gerekiyor.
Ozon tabakasındaki hasarla güneşin zararlı ışınları daha da kolaylıkla cildimizi etkiler hale gelirken, bunu önlemek için doğru tercihle korunmak da önem kazanıyor.
Kırşehir Ahi Çarşısı’nda yıllardır hizmet veren İlgi Parfümeri’de bilgi sahibi olmanın yanı sıra doğru ürün tercihi noktasında da ihtiyaçlarınızı giderebileceksiniz.
Kırşehirli hemşehrilerini her fırsatta bilgilendirerek, uyaran Hüseyin Kılıçoğlu, “Biliyorsunuz yaz ayları dendiği zaman ilk akla gelen aşırı güneş ve ciltteki aşırı kurumalar ve ardı sıra güneşin verdiği ciltte hatalar, kötü etkiler oluşması. Bunun için öncelikle lütfen her fırsatta yüzümüzü suyla yıkayıp nemlendirme veya cildimizi ıslak tutmak çabası içerinde kalalım. Bu da mümkün olmuyor çoğu zaman, o nedenle nemlendiricilere ihtiyaç duyuluyor. Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurulayın bir de ayrıntıya girmek istiyorum. Bazı ciltler problemlidir. Sivilceler, kabarmalar vardır. Bu ciltlerde yüzlerini genelde havluyu veyahut da kurutma için kullandıkları ürünü sürerek değil de basıp çekerek yani tampon dediğimiz şekilde yüzlerini kurulasınlar ki sivilceler tahriş olmasın, ciltlerine dağılmasın. Bu kurulama olayını yaptıktan sonra nemlendirici olayı ve yüzlerindeki nemlendiriciler ve mümkünse yazın makyaj olayı pek yapılmadığı için tercih edilmediği için günde 2 kez uygulasınlar sabahtan 1, öğleden sonra 1 yüzlerini yıkayıp 2 kez nemlendiriciyi uygulasınlar. Bunun yanı sıra bir de güneş koruyucularımız var güneşin cilde verdiği zararlardan korunmak için. Bunu da sabahları kalktıklarında güneşe çıkıyoruz çıkmıyoruz düşüncesinde olmadan kalktıklarında muhakkak sürsünler ne zaman güneşe çıkacakları belli değil çünkü. Güneş etkilerine maruz kalacakları belli olmadığı için her gün nemlendiriciyi en az 2 kez yenilesinler, yüzlerinde bu şekilde kullanmalarını sağlasınlar ve bir de sabırlı olmalarını rica ediyorum. Sürer sürmez bir iki gün içinde sonuç alacağız diye beklemesinler çünkü vücut uyum sağlayacak, özümseyecek ve etkisini ondan sonra görmeye başlayacak nemlendiricinin ve koruyucunun. Bunun dışında bir de biliyorsunuz koku olayı var. Parfümde de yine cildin tonlarına, cildin yapısına göre parfümler kullansınlar. Son günlerde yaygın olan ter kokularından korunmak için öncelikle koltuk altı rolonlar veya asitikler şeklinde kullanımlarımız var biliyorsunuz. Yine bunlarda her seferinde söylediğim gibi hepsi Sağlık Bakanlığı’ndan izinli ürünler kullanmalarını rica ediyorum. Fiyatı ucuz veya fiyatı yüksek diye bu ürünlerden uzaklaşmasınlar. Yazın genelde çok ağır olmayan kokuları tercih ederlerse daha sağlıklı, daha güzel sonuç alacaklar” açıklamasında bulundu.
(HABER: NECLA BAĞCI)