Son günlerde ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de artışa geçen koronavirüs, Valiliğin bütün uyarı ve önlemlerine rağmen cadde ve sokaklardaki kalabalık duyarlı vatandaşları tedirgin ediyor.
Yetkililer, mecbur olmadıkça vatandaşların evlerinden çıkmamasını isterken, Kırşehir’in Cacabey Meydanı başta olmak üzere ana caddelerdeki yoğunluk, insanların bütün uyarılarına rağmen koronavirüsü ciddiye almadıklarının bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.
Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta belirlediği koronavirüs sayılarına göre Kırşehir hasta ve vaka sayısı artan iller arasında bulunuyor. 
Koronavirüs vaka sayısının son iki haftada büyük artış göstermesine, Kırşehir Valiliği başta olmak üzere tüm kurumların uyarı ve önlemlerine rağmen vatandaşların salgına karşı vurdumduymaz davranışları pes dedirtiyor.
Kırşehir’de vatandaşların büyük bölümü sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarken, bazı vatandaşların ise Cacabey Meydanı’ndaki banklarda saatlerce oturup sohbet etmeleri dikkat çekiyor. 
Cacabey Meydanı ve ana caddelerdeki yoğunluğun alışveriş merkezleri ile park ve bahçelerde de olması dikkat çekiyor. (HABER: BEYHAN BALLI)