Üyelerine verdiği destekle sağlık çalışanlarının gönlünü kazanan Yasin Yücesan:

“BİZİM TEK DERDİMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ”

Sendikacılıkta başarılarını pandemide üyelerinin hep yanında olarak sürdüren, onların her türlü sorunlarını çözmek için gecesini gündüzüne katan Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı Yasin Yücesan, “Bizim kimseyle bir derdimiz, bir sorunumuz yok. Bizim tek derdimiz üyelerimizdir. Onların iyi gününde de, kötü gününde de yanlarında olup, sorunlarının çözümüne katkı sunuyoruz” dedi. 
Meyveli ağacın taşlandığını herkesin çok iyi bildiği bir süreçten geçildiğini, kendisinin başarılarının birilerinin rahatsız ettiğini belirten Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı Yasin Yücesan, “Birçok sağlık personelinin de velisi bulunduğu satranç sporcusu çocuklarımızın pandemi sürecinde satranç ile ilgilenmeleri, hem zihinsel hem sosyal olarak gelişimlerini desteklemek ve sporcuları teşvik etmek için Kırşehir Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvada dereceye giren sporculara hediye olarak oğlumun sahibi olduğu restoranda yemek ikram edilmiştir. Bu bir takım kişileri rahatsız etmiş olacak ki olayı çarpıtarak şahsımı hedef alıp yıpratmaya çalışmaktadırlar. Biz bunları meyveli ağaç taşlanır olarak görüyor ve yasal yollara da başvuracağımızı belirtiyoruz” dedi.
Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi olarak görev bayrağını teslim aldığı günden beri çalışanlarla omuz omuza mücadele verdiklerine dikkati çeken Yasin Yücesan, yaptığı çalışmalarını özetlerken, şunları ifade etti:
“Personel sayısı 52 bin iller bile 5 bin 200 TL promosyon alırken yaptığımız çalışmalar ve girişimler neticesinde az personel sayımıza rağmen Türkiye rekoru kırarak 6 bin 900 TL promosyon anlaşması yaptık. 
“Pandeminin başlamasıyla birlikte kimseler ortalıkta yokken sahada yerimizi aldık. Şehrin ileri gelen esnaflarıyla girdiğimiz temas neticesinde sendikalı sendikasız ayrımı yapmaksızın branş gözetmeksizin hediye çekleri temin edip personelimizin bir nebze olsun moral motivasyon kaynağı olduk. Sahada zor şartlar altında çalışan personelin su -meyve - gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına zemin hazırladık. 
“Hastane ameliyathanesinde görev yapan ve radyasyona maruz kalan sağlık çalışanlarının dozimetre kullanması ve şuan izni kullanmaları için İl Sağlık Müdürlüğü ve hasta idare nezdindeki girişimlerimiz olumlu sonuç verdi ve ameliyathane personelinin hak kayıplarını önledik. 
“Hastane yemekhanesinde çıkan yemeklerin kalitesini artırılması için hastane idaresi ile sık sık görüşerek personel taleplerini ilettik ve bir nebzede olsa düzeltme sağladık. 
“Kırşehir Şubesi olarak Ankara’da yapılan mitinge yüksek bir katılım sağlayarak, sendikanın ve tüm sağlık çalışanlarının sesi olduk.
“Toplu sözleşme sürecinde çalışanın alın teri ve emeği olan haklı taleplerimizi dile getirdik diye hükümetle ayrı düştü hükümeti eleştirdi şeklinde hakkımızda haber yapılıp baskı kurulmasına rağmen taleplerimizi dile getirmekten yılmadık usanmadık. 
“Salgın yükü altında ezilen sağlık çalışanlarının mesleki önem arz eden günlerinde yanında olduk. Çalışanların sesi olduk. 
“Kurduğumuz 6 kişilik ekiple, Hizmet sunumu esnasında covid-19 hastalığına yakalanan personelimize hastalık döneminde evinde çorba ve yemek servisi yaptık, market ihtiyacını karşıladık ve yalnız olmadıklarını gösterdik. 
“Kırşehir şartlarında birçok eğitim kurumu, sosyal tesis ve şehrin esnafları ile yaptığımız protokol ile sendika üyelerimize yüzde 25’ten yüzde 50’ye varan indirimler için anlaşmaya vardık ve bu anlaşmaları tüm üyelerimizin hizmetine sunduk. Genel merkezin tüm çabaları sonucu diğer iş kollarına nazaran en fazladan kazanımı alan işkolu olduk.” (HABER: BEYHAN BALLI)