Kırşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Lale Camii Arkası, şehir içi dolmuş durakları yanında kurulan yerli üreticilerin satış yaptığı Organik Köy Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Son günlerde yerli ürünlerin yetişmesi ile birlikte satışların yoğun bir şekilde arttığını belirten üreticiler, pazarın kurulmadığı hafta içi günlerde hem vatandaşların ihtiyacını karşılamak hem de üreticilerin ürettiği yerli ürünü satışa sunması açısından Organik Köy Pazarı’nın Kırşehir’de önemli bir eksikliği giderdiğini söylüyor.
Konu ile ilgili bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Geçen yıl Melikgazi Türbesi yanı, şehir içi dolmuş duraklarının olduğu bölgede düzenleme gerçekleştirerek Organik Köy Pazar Yeri’ni kurduk. İlimizde çok sayıda yerli üreticimiz bulunmakta ve ürünlerini hafta sonu kurulan pazarlarda satmakta idi. Hem yerli üreticilerimizin ürünlerinin satışını hafta içi de yapabilmeleri hem de vatandaşlarımızın yerli sebze ve meyve ihtiyacını karşılayabilmeleri açısından Organik Köy Pazarımız Kırşehir’de önemli bir eksikliği gidermiş oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)