Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’in daha temiz ve yaşanılır bir kent olması için hem şehrin de hem çevrenin temiz olması için çaba harcadıklarını belirtirken, vatandaşların da çevre temizliğine önem vermeleri gerektiğini ifade etti.
Ahi Evran Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nde okuyan öğrencilerin “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında gerçekleşen projelerine destek olmak amacıyla, Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, bazı Belediye Meclisi üyeleri ve bir grup belediye çalışanları ile birlikte güne çevre temizliği yaparak başlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Temiz ve yeşil bir Kırşehir için hep birlikte çalışacağız. Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerimizin bu konudaki projeleri çok anlamlı. Bizler de Belediye olarak destekliyor ve kendilerini kutluyorum. Hep birlikte sağlıklı, temiz ve yeşil bir Kırşehir’de yaşamak istiyorsak, herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Temizliğe önem vermeli, çevreyi kirletmemeli, çöplerini caddeye, sokağa ve doğaya atmamalı. Bu bir çevre duyarlılığı için olmazsa olmazdır. Bu nedenle biz Kırşehir Belediyesi olarak temiz, yeşil ve sağlıklı bir Kırşehir olması için çaba harcarken, hemşehrilerimizin de bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini, çevreyi kirletmemelerini, ağaçları korumalarını ve her fırsatta yeşil bir Kırşehir için fidan dikmeli. Biz de fidan dikecek herkese her türlü katkıyı vermeye hazırız. Herkesi çevreye daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
Daha yeşil bir Kırşehir için herkesi fidan dikmeye de davet eden Başkan Ekicioğlu, hafta sonunda Ankara yolu 6. Kilometre bin adet fidan diktiklerini, her fırsatta fidan dikmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)