Ekicioğlu: “Hemşehrilerimiz hijyen kurallarına uymalı, mecbur olmadıkça evden dışarı çıkmamalı”
Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri, korona virüsü önlemleri nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara yardım eli uzattı.
İl merkezinin çeşitli yerlerine afişler asılırken aynı zamanda belediye tarafından sosyal medya hesaplarından vatandaşlara uygulama hakkında bilgiler verildi. Belediyenin çağrısını dikkate alan 65 yaş üstü engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, Halkın Masası ve Alo 153 Zabıta hattını arayarak ihtiyaçlarının karşılanması talebinde bulundu.
Kırşehir Belediyesi Halkın Masası Birimini ve Alo 153 Zabıta hattını arayan vatandaşların evine giden zabıta ekipleri, aldıkları siparişleri marketlere giderek tedarik ediyor. Ekipler aynı zamanda hasta vatandaşların ilaçlarını da eczanelerden alarak onlarında yardımına koştu.
Bu zor günleri hep birlikte aşarak sağlıklı günlere kavuşacaklarına inandığını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinden çıkmadan ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Korona virüs tedbirleri kapsamında, Alo 153 Zabıta ve 214 10 10 No'lu Halkın Masası hattımıza gelen talepler doğrultusunda ekiplerimiz, evlerinden çıkmayan hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi.
Tüm hemşehrilerini mecbur olmadıkça evde kalmalarını, toplu olarak bir arada bulunmamalarını ve hijyen kurallarına uymalarını isteyen Başkan Ekicioğlu “Korona virüs ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evinin ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışma başlatıldı. Belediyemizin, Zabıta 153 ve Halkın Masası hattını arayan vatandaşlarımızın evine zabıta ekiplerimizi göndererek talep ve siparişlerini alıp yine aynı şekilde kendilerine teslim ediyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak ekibimizle birlikte her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Alo 153 Zabıta ve Halkın Masası hattını aramaları halinde ihtiyaç konusunda kendilerine yardımcı olmaya devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimizin işleri olmadıkça evde kalmaları, toplu olarak bir arada bulunmamaları ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica eder, tüm hemşerilerime sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum” dedi.
Belediye ekipleri, ayrıca market ve fırınlarda hijyen denetlemesi yaparak, vatandaşları hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı. Başkan Ekicioğlu,
“Dünyada ve ülkemiz son günlerde koronavirüs tehlikesi ile karşı karşıya. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, koronavirüse karşı mücadelemize gece gündüz demeden devam ediyor, tedbirlerimizi sıklaştırıyoruz. Ayrıca yetkililer tarafından 65 yaş ve üstü büyüklerimizin sokağa çıkmasına kısıtlama getirilmesine rağmen ilimizde havaların da güzel seyretmesi nedeniyle risk grubundaki büyüklerimizin ne yazık ki parklar ve meydanlardaki banklara ve kamelyalara yan yana oturduklarını gözlemleyerek, Onların sağlığını düşünerek, önlem amacıyla bank ve kamelyalara şerit çektik. Lütfen mecbur olmadıkça hiçbir hemşehrimizin sokağa çıkmamalarını istiyoruz. İnşallah bu zor günleri hep birlikte aşacak, sağlıklı günlere kavuşacağız” dedi. (HABER: BEYLAN BALLI)