Vali Akın: “Uyuşturucu ile mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek”

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı yapıldı

Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak yapılan Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurul Toplantısı, ilimizde de Valimiz Sayın İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi.
Neşet Ertaş Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Yardımcımız Ramazan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, uyuşturucu ve bağımlılık yapan her türlü madde ile mücadelenin her zaman olduğu gibi yine kararlılıkla devam edeceğini söyledi.
İlimizde uyuşturucu başta olmak üzere gençlerimizi zehirleyen, sağlıklarını tehdit eden bağımlılık yapan bütün maddelerle mücadele için etkin şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, uyuşturucu bağımlılığı günümüzde ülkelerin en önemli sorunlarından birisidir. Devletimiz, hem yurt içinde hem de yurt dışında terör örgütleri ile amansız bir mücadele içerisindedir. Terör örgütlerinin en önemli finans kaynaklarının başında uyuşturucudan elde edilen gelir gelmektedir. Dolayısıyla, uyuşturucu ile mücadele bir taraftan toplumsal bir sorun olarak görülürken aynı zamanda bir terör sorunudur. Uyuşturucu belasıyla mücadele, terörle birlikte mücadele edilmesi gereken bir durumdur. Bugünkü toplantımızda da, 2019 yılında uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptığımız çalışmaları değerlendirip, 2020 yılında yapacağımız faaliyetleri gözden geçireceğiz. Toplantıda alacağımız kararların uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusuna katkı sunacağına inanıyorum.” dedi.
Uyuşturucu ile mücadelede toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Vali İbrahim Akın, “İşte bu hareketle bugün, İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak bağımlılıkla mücadele toplantıları düzenleniyor. Bu toplantıların eş zamanlı yapılmasındaki maksat, toplumun bu konuya dikkatini çekmek, hassasiyet göstermelerini istemek ve uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmaktır. İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Uyuma Projesi’nin de cep telefonlarına indirilmesi önem taşımaktadır. Bu uygulama ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir.” şeklinde konuştu.
Uyuşturucu ile mücadelede önemli iki yöntemin var olduğunu sözlerine ekleyen Vali Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yöntemlerin birincisi, uyuşturucuya olan talebin azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalardır. Yaptığımız bu toplantılarla, eğitim çalışmalarıyla, toplumumuzun uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesiyle bunu gerçekleştireceğiz. Uyuşturucu ile mücadelenin ikinci yöntemi ise, uyuşturucuya olan arzın önlenmesidir. Kolluk güçlerimiz aktif bir şekilde bu çalışmaları yürütüyorlar. 2019 yılı içerisinde, İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar sonucunda yaklaşık 110 bin kök hint keneviri, başka bir çalışma sonucunda ise 64 kilo eroin ele geçirildi. Bu olaylar, Kırşehir tarihinde bir seferde yakalanan en büyük sayılardır. Yine, İl Jandarma Komutanlığımız tarafından 2019 yılı içerisinde bu konularda başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Kurumlarımıza başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, uyuşturucu ile mücadelemizin önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla devam edeceğini belirtiyorum.”
Toplantı, yapılan sunumların ardından bağımlılıkla mücadelede alınacak tedbirlerin görüşülüp değerlendirilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)