Bağımlılıkla mücadele konusunda Kırşehir’de yürütülen çalışmalar düzenlenen toplantıda değerlendirildi.
Toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanı Ömer Ulu ve beraberindeki heyetin yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, ilgili kurum yetkilileri ile Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun diğer üyeleri katıldı.
Vali İbrahim Akın, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından birisi de uyuşturucudur. Ülkemizde son zamanlarda İçişleri Bakanlığımızın etkili ve kararlı mücadelesi neticesinde hem terör örgütleri ve teröristlerle hem de uyuşturucu ve kaçakçılarıyla amansız bir mücadele verilmektedir. Terörün en önemli finansman kaynağından birisinin de uyuşturucu olduğunu biliyoruz. İlimizde de emniyet ve jandarma teşkilatımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımızla birlikte uyuşturucu ile kararlı bir mücadele yürütmekteyiz. Bugünkü toplantıda, ilimizde kurumlarımızın uyuşturucu ve bağımlılık yapan her türlü maddeyle mücadelesi konusunda yürüttükleri çalışmaları gözden geçireceğiz. Toplantının, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleye katkı sunacağına inanıyor ve ilimiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanı Ömer Ulu da konuşmasında, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de uyuşturucu ile etkin bir mücadele sergilenmektedir. Bu toplantıda Kırşehir’de bağımlılıkla mücadelede yürütülen çalışmaları değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.
Toplantı, ilimizde bağımlılıkla mücadelede yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)