Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Akın:
 
“Bağımlılık geleceğimizi tehdit ediyor”

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, daire müdürleri, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde bağımlılıkla mücadele çalışmalarının çok boyutlu olarak ve hazırlanan eylem planı çerçevesinde kararlılıkla devam ettiğini söyledi.
Bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen çalışmaların temel amacının ilimizde bağımlılık yapan her türlü maddeye erişiminin engellenmesi, bu maddelerin arz ve talebinin ortadan kaldırılması, aynı zamanda bağımlıların topluma yeniden kazandırılması olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Milletimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden unsurların başında bağımlılık gelmektedir. Uyuşturucu madde, tütün ve alkol bağımlılığı gençlerimizi en fazla tehdit eden bağımlılık türleri iken, özellikle teknoloji bağımlılığı da son zamanlarda çocuklarımızın sağlığını tehdit eden bir unsur haline gelmiştir. Bağımlılıkla mücadele toplumların ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bireysel, fiziksel, sosyal ve ekonomik boyutları olan çok önemli sorundur. Bu nedenle bu konuda toplumsal duyarlılığın arttırılması önem taşımaktadır. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulumuzun belirlediği esaslar çerçevesinde ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, kolluk güçleri, Yeşilay gibi sivil toplum örgütleri ve diğer paydaşlarla iş birliği içerisinde yapılacak mücadele bu konudaki başarı oranımızı artıracaktır. Ayrıca, ilimizde bağımlılıkla mücadelede önemli katkılar sağlayacağına inandığımız YEDAM’ın (Yeşilay Danışma Merkezi) faaliyetlerini de bu toplantıda değerlendireceğiz.” dedi.
Toplantı, yapılan sunumların ardından bağımlılıkla mücadelede alınacak tedbirlerin görüşülüp değerlendirilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)