- AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli:
- “Yabancı ülkelerin vatandaşları için maske, eldiven gibi en gerekli tıbbî malzemeleri bile temin edemediği bir dönemde, Türkiye modern hastaneler yapmaya devam ediyor”
- “AK Parti’nin 18 yıllık iktidarında yaptığı yatırımlarla Türkiye artık sadece kendi vatandaşına değil 60’ın üzerindeki ülkede insanlara yardım elini uzatan, temel sağlık ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke olmuştur”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir’e 400 yataklı yeni hastane yapılacağını bildirerek, “Yabancı ülkelerin vatandaşları için maske, eldiven gibi en gerekli tıbbî malzemeleri bile temin edemediği bir dönemde, Türkiye modern hastaneler yapmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız Türkiye’yi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çağ atlatan yatırımlarla tanıştıran AK Parti güvenmeye devam etsin” dedi.
Kendirli, Sağlık Bakanlığının Kırşehir’e 400 yataklı yeni bir hastane yapılmasını onaylandığını açıkladı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, üçüncü basamak hastane statütüsüne geçmesi, yeni hizmet alanları ve bölümleri oluşturulması sebebiyle yetersiz kalması üzerine daha önce 150 yataklı ek bina yapımı konusunda alınan kararın, hizmetin bütünleşik ve daha iyi yürütülmesi için, revize edildiğini kaydeden Mustafa Kendirli, 400 yataklı modern hastane yapılması konusunda yeni bir karar alındığını, hastanenin yatırım programına en kısa sürede alınacağını bildirdi.
Milletvekili Kendirli, yapılacak hastanenin Kırşehir’e ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, 400 yataklı yeni hastanenin üçüncü basamak modern üniversite hastanesi şartlarına uygun şekilde, otopark sorunu olmayan, geniş ve kampüs mantığında inşa edileceğini söyledi. Kendirli “hastanelerimizin zaten yatak kapasitesi sorunu yoktu, yatak kapasitesinden ziyade üçüncü basamak hastaneye dönüşüm sonrası yeni hizmet alanlarının karşılanamadığı, üçüncü basamak hastane ruhuna uygun modern binaya ihtiyaç duyulduğunu” ifade etti.
Koronovirüs salgınıyla mücadelede hastanelerin ve sağlık hizmetlerinin değerinin bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Kendirli, başta şehir hastaneleri olmak üzere yapılan her yatırımı “istemezük” anlayışıyla reddeden kesimlerin ne kadar öngörüsüz, vizyonsuz olduklarının bir kez daha görüldüğünü söyledi.
Kendirli, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla 18 yıldır hizmete devam eden AK Parti, vatandaşının refahını yükseltmek, insanının aldığı her nefesin kalitesini artırmak için gecesini gündüzüne katarak çalışmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, insanımızın hayrına olacak her türlü hizmetimiz, yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.
Mustafa Kendirli, Türkiye’de kendi halkına, kültürüne, insanının yaşantısına uzak kesimlerin her fırsatta Batı hayranlıklarını dile getirdiğini vurgulayarak, “Ancak yaşanan salgın günlerinde Batılı ülkelerin ne kadar aciz duruma düştüğünü hep birlikte gördük, görüyoruz. AK Parti’nin 18 yıllık iktidarında yaptığı yatırımlarla Türkiye artık sadece kendi vatandaşına değil 60’ın üzerindeki ülkede insanlara yardım elini uzatan, temel sağlık ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.
Yapılacak hastanenin sadece Kırşehirlilere değil bölge insanına da hizmet verebilecek kapasitede, modern donanımlı, son teknolojik altyapıya sahip olacağını anlatan Kendirli, “Yabancı ülkelerin vatandaşları için maske, eldiven gibi en gerekli tıbbî malzemeleri bile temin edemediği bir dönemde, Türkiye modern hastaneler yapmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız Türkiye’yi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çağ atlatan yatırımlarla tanıştıran AK Parti güvenmeye devam etsin” diye konuştu.
Vatandaşlardan salgınla mücadelede alınan tedbirlere uymalarını isteyen Kendirli, “Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız ve yeniden baharın, yazın tadını çıkartacağımız günlere ulaşacağız. Yeter ki kurallara uyalım, evde kalalım, gerekli olmadıkça dışarı çıkmayalım, çıkarsak da sosyal mesafe ve maske takma kuralına uyalım” uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)