KIRŞEHİR’DE aile hekimliği 2016-2. ek yerleştirme işlemlerinin yapılacağı bildirilirken, müracaatlar 11-15 Temmuz tarihleri arasında alınacak.
Kırşehir Merkez Neşet Ertaş Aile Sağlığı Merkezi ile eski Devlet Hastanesi binasında geçici olarak hizmet verecek Halk Sağlığı Merkezi olmak üzere iki pozisyonda aile hekimi görevlendirmesi yapılacak.
Aile hekimliği başvuru formu ve Aile Hekimi bilgi formu örneği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün www.kirsehirhalksagligi.gov.tr internet adresinden veya Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şubesinden temin edilebilecek. Formlar eksiksiz olarak doldurulacak. Yapılacak herhangi bir değişiklik veya ilave Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün web sayfası olan "www.kirsehirhalksagligi.gov.tr" adresinde yayınlanacak.
Kırşehir Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ilimizde yeni açılan ve il dışı atama nedeni ile boşalan toplam 2 aile hekimliği pozisyonu ile müracaat tarihine kadar boşalacak olan pozisyonlar için 25.01.2013 tarih ve 28539 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan "Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği" hükümleri gereği ekteki talimata göre ek yerleştirme işlemleri yapılacağını açıkladı.
İlimizde yapılacak olan ek yerleştirme işleminin 22 Temmuz 2016 tarihinde saat 14.00'te Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda oluşturulan
Komisyon huzurunda yapılacak.
Kırşehir Valiliği oluru ile yapılacak ek yerleştirme işlemlerine ilişkin yayınlanan talimatta şunlar kaydedildi:
24.11.2008 tarihinde ilimizde başlanan Aile Hekimliği uygulamasında yeni açılan 1 aile hekimliği pozisyonu ve sözleşmesinin feshi nedeniyle boşalan 1 pozisyon olmak üzere toplam 2 pozisyon ile müracaat tarihi bitimine kadar boşalacak olan pozisyonlar için ek yerleştirme yapılacaktır. Yerleştirme işlemi "Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre 22.07.2016 tarihinde saat 14.00'te Müdürlüğümüz hizmet binası toplantı salonunda. Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan Komisyon huzurunda gerçekleştirilecektir.
Boş pozisyonlar 27 Haziran 2016 tarihinden itibaren Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz Web sayfasından ilan edilmiştir. Müracaatlar 11 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak ve 15 Temmuz 2016 tarihi mesai bitimine kadar devam edecektir. Başvuru evrakları Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünde evrak kayıt işlemleri yaptırıldıktan sonra başvuru sahibi tarafından Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şubesine teslim edilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar yerleştirme işleminde dikkate alınmayacaktır.
Yapılan müracaatlar sonucunda öncelik sıralaması ve hizmet puanını gösteren liste 18.07.2016 tarihinde Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünün www.kirsehirhalksagligi.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. 20 Temmuz 2016 mesai bitimine kadar öncelik sıralamasına itirazı olanların Müdürlüğümüz Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şubesine itiraz gerekçelerini belirten bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. 18 Temmuz 2016 tarihinde sıralı hizmet puanı listesi ilan edilecektir. 19-20 Temmuz tarihlerin itirazlar alınacaktır. 22 Temmuz 2016 tarihinde ek yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
Aile Hekimliği bölgesini ve kodlu Aile Hekimliği Birimini seçmiş olan hekim Aile Sağlığı Merkezinde aynı kodlu Aile Hekimliği Birimine tahsis edilmiş olan poliklinik odasını da seçmiş olacaktır. Ayrıca poliklinik odası, WC donanımı seçimi yapılmayacaktır.
Yerleşen Aile Hekimleri Başvuru yapmaları halinde gruplandırma değerlendirmesi yapılacaktır. Nüfuslar 20.06.2016 tarihinde AHBS’den alınmıştır.
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğin 15. maddesinin 4. fıkrasında "... halen sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapan personelin boş pozisyonları tercih etmesi halinde bu personelin boşalttığı pozisyonlar ile birlikte tüm yerleştirme işlemleri tek oturumda tamamlanır." denilmektedir. Yerleştirme işlemi sırasında boş birimlerin halen bir aile hekimi pozisyonunda görev yapan bir aile hekimi tarafından tercih edilerek sözleşme yapması durumunda bu aile hekiminin önceki aile hekimliği birimi için sözleşmesi feshedilerek, daha önceki işgal etmiş olduğu pozisyon, boşalan pozisyon olarak aynı oturumda ilan edilecek ve aynı oturumda yapılmakta olan yerleştirme işlemine tabi tutulacaktır. Bu nedeni; teorik olarak İlimizdeki tüm aile hekimliği pozisyonlarının boşalma ihtimali olduğu, boş pozisyonların yukarıdaki listede yazılı olanlarla sınırlı kalmayacağı müracaatta bulunacaklar tarafından dikkate alınmalıdır.
İSTENECEK BELGELER
İlgili yönetmelik gereğince il genelinde aile hekimliği pozisyonlarının boşalması veya yeni pozisyon açılması durumunda, aşağıdaki sıralamaya göre nakil veya yerleştirme yapılır.
a) (Değişik: RG-11.03.2015-29292) Fiilen en az altı ay aile hekimliği yaparak akabinde askerlik veya doğum nedeniyle sözleşmesini feshederek bir defalık tercih hakkına sahip olan aile hekimleri; bu grupta bulunan aile hekimlerine askerlik veya doğum sonrası kamu görevine başlama tarihine göre öncelik verilir. Kamu görevlisi olmayan hekimler için ise müdürlüğe başvuru tarihine göre öncelik verilir.
b) Yerleştirme sırasında aile sağlığı merkezinde uzman aile hekimliği kontenjanı var ise; o pozisyonu önce o ilde aile hekimliği yapan aile hekimliği uzmanları, daha sonra ildeki diğer aile hekimliği uzmanları.
c) (Değişik: RG-1 1.03.2015-29292) Sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapanlar, aynı yerleştirme işleminde kullanılmak üzere (a) bendindeki bir defalık tercih hakkını kullanmayan aile hekimleri, görevlerinden ayrıldıkları tarihten itibaren bir yıl içerisinde kullanılmak üzere il sağlık müdürü, kamu hastaneleri birliği genel sekreteri, halk sağlığı müdürü. Bakanlık merkez veya bağlı kuruluşlarının daire başkanı ve üstü görevlerinde fiilen bir yıl görev yapmış olan tabip ve uzman tabipler, takip eden ilk yerleştirmede kullanılmak üzere yargı kararının uygulanması bakımından başka birinin göreve başlatılması zarureti nedeniyle sözleşmesi feshedilen aile hekimleri, takip eden ilk yerleştirmede kullanılmak üzere 25.01.2013 tarihinden sonra mazeret nedeniyle naklen tayin olanlardan atama kararından önceki son bir yıl boyunca aile hekimliği yapmış olan tabip ve uzman tabipler,
ç) Varsa yedek liste: İlk yerleştirme esnasında yedek listeye giren hekimler müteakip yerleştirmede sıra kendilerine gelmesine rağmen yerleşmezler ise yedek listeden çıkarılırlar.
d) İl içindeki tabip ve uzman tabipler.
A listesinde olan hekimlerden istenecek belgeler: Başvuru Formu. Aile Hekimliği sözleşmesinin askerlik veya doğum nedeni ile fesih edildiğini gösterir onaylı belge. Göreve başlama belgesi. (Askerlik dönüşü veya doğum sonrası) Bu grupta bulunan aile hekimlerinin öncelik sıralaması askerlik dönüşü veya doğum sonrası kamu görevine başlama tarihidir. 1 Ocak 2016 tarihli güncellenmiş, Destek Hizmetleri Şubesinden onaylı PBS (Hizmet Puanı Dökümü) çıktısı (bu belgede puanları kabul ettiğine dair imza bulunacaktır). Onaylı Nüfus cüzdanı fotokopisi.
B listesinde olan hekimlerden istenecek belgeler: Başvuru Formu. Aile Hekimi bilgi formu. 1 Ocak 2016 tarihli güncellenmiş, Destek Hizmetleri Şubesi’nden onaylı PBS (Hizmet Puanı Dökümü) çıktısı (bu belgede puanlan kabul ettiğine dair imza bulunacaktır). Onaylı Nüfus cüzdanı fotokopisi. Son bir yıl içerisinde aile hekimliği yapmış olanların bu görevlerinden usulüne uygun olarak istifa ettiklerini gösterir belge.
C listesinde olan hekimlerden istenecek belgeler: Başvuru Formu. 1 Ocak 2016 tarihli güncellenmiş, Destek Hizmetleri Birimi’nden onaylı PBS (Hizmet Puanı Dökümü) çıktısı (bu belgede puanları kabul ettiğine dair imza bulunacaktır). Onaylı Nüfus cüzdanı fotokopisi.
D listesinde olan hekimlerden istenecek belgeler: Başvuru Formu. Aile Hekimi bilgi formu. 1 Ocak 2016 tarihli güncellenmiş. Destek Hizmetleri Şubesi’nden onaylı PBS (Hizmet Puanı Dökümü) çıktısı (bu belgede puanları kabul ettiğine dair imza bulunacaktır). Onaylı Nüfus cüzdanı fotokopisi. Son bir yıl içerisinde aile hekimliği yapmış olanların bu görevlerinden usulüne uygun olarak istifa ettiklerini gösterir belge. Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi Sertifikası ( Kurum yetkilisinden veya noterden onaylı) Fotokopisi (24.11.2008 tarihinden sonra ilimize ataması yapılan hekimler 1.aşama uyum eğitimi^almamışsa sertifika zorunluluğu yoktur. Ancak en kısa sürede bu eğitime katılmaları zorunludur).
(a) bendi hariç olmak üzere diğer bentlerde personel kendi içinde hizmet puanına göre sıralanır ve en yüksek hizmet puanı olan personelden başlamak üzere tercihlerine göre yerleştirme yapılır. (Müracaat tarihine kadar 01.07.2016 tarihli PBS güncellemesi yapılmış ise hizmet puanları 01.07.2016 tarihli güncellemeler dikkate alınarak sıralama yapılacaktır.)
Kadrosu Halk Sağlığı Müdürlüğünde olan hekimler dışında müracaatta bulunacak olan hekimlerin kurumlarından alacakları muvafakat belgesi ile başvurmaları gerekmektedir.
Aile hekimliği pozisyonunda göreve başlayan sözleşmeli aile hekimi, bu pozisyonda fiilen bir yıl çalışmadan aynı ilde başka bir aile hekimliği pozisyonuna nakil talebinde bulunamaz. Bir yıllık fiilen çalışma süresinin hesaplanmasında, hafta sonu ve resmi tatil günleri ve yıllık izin kullanılan günler fiili çalışmadan sayılır. Ancak mazeret ve hastalık izinli geçirilen günler ise fiili çalışmadan sayılmaz.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Yerleştirme işlemleri için adayın geçerli bir kimlik belgesiyle birlikte bizzat kendisinin gelmesi şarttır. Hastalık raporu, acil durum, yakınının vefatı vb. mücbir bir mazereti olanlar noterden "Kırşehir ili Aile Hekimliği 2016-2.ek yerleştirme gününde …… hizmet puanım ile sıram geldiğinde şahsım adına yer belirleme ve sözleşme yapma yetkisini TC No olan ……’ya veriyorum ibaresi olan vekaletname ile vekil kıldıkları kişi katılabilir.
Yerleştirme salonuna başvuruda bulunan adaylar veya vekilleri kimlik kontrolü yapılarak alınacaktır. 2016-2. Ek yerleştirmeye müracaat eden ve yerleştirmede görevli personel dışında diğer şahıslar salona alınmayacaktır.
Aile Hekimliği bölge tercih ve yerleştirme işlemleri. Yönetmeliğin ilgili maddeleri dikkate alınarak oluşturulan listelerdeki sıralamaya uygun olarak yapılacaktır. İsmi okunan aday veya vekili kürsüye gelerek seçtiği bölgeyi sözlü olarak komisyona bildirecektir. İsmi okunan adayın veya vekilinin bulunmaması durumunda adı 3 defa daha okunacak yine yok ise adayın salonda bulunmadığı komisyon tarafından saati ile birlikte tutanak altına alınacaktır.
Geç gelen aday tercih sırası geçmiş ise işlemdeki adaydan sonra sıraya alınır.
Tercih etme sırası kendisine gelmiş olan aday, dilerse tercih hakkını daha sonra kullanmak üzere erteleyebilir. Ancak sıra kendisine gelmemiş olan aday, daha önce tercihte bulunamaz.
Yerleştirme esnasında sıra kendisine gelmiş olan aday dilerse yerleştirme işleminden çekildiğini yazılı bir belge ile komisyona sunarak tercih hakkını kullanmaktan vazgeçebilir.
Müracaatta bulunacak hekimlerin 01.07.2016 tarihli güncellenmiş PBS üzerinden alacakları hizmet puanı dökümü belgesinde puanını kabul ettiğine dair imzasının bulunacağı, puanına itiraz etmesi durumunda ise itirazı ile ilgili belgeleri müracaatın son günü mesai bitimine kadar aynı usul ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şubesine evrak kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra teslim edeceklerdir.
Aile Hekimliği uygulaması kapsamında Sağlık Bakanlığınca çalıştırılan personele yapılacak ödemeler ve sözleşme şartları hakkında yönetmeliğin 15. maddesi gereği, son bir yıl içerisinde sözleşmesini usulünce fesih etmeyenler başvuruda bulunamayacaktır.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın 26.03.2013 tarih ve 34050 sayılı "Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri" konulu yazının b) 5. maddesinde "3359 Sayılı Kanun kapsamında Devlet Hizmet Yükümlüsü olarak görev yapan Hekimler (Aile Hekimliği Uzmanları dahil), sadece kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içerisinde veya aynı il içerisinde olmak kaydıyla sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre kadrosunun bulunduğu ilçeden daha düşük gelişmişlik seviyesinde bulunan ilçe sınırları içerisinde Aile Hekimliği pozisyonlarına başvurarak yerleşecektir." hükmü yer almakta olup, bu hüküm doğrultusunda işlem tesis edilecektir.