KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, esnafı aşı yaptırmaya çağırdı 

AHİ ESNAFI DA AŞILANACAK

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu, Kırşehir’deki bazı esnaf gruplarının da aşılama kapsamına alındığını açıkladı.
KESOB Başkanı Öztürk’ün gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamaya göre, 12 Haziran Cumartesi gününden itibaren aşı programına gıda üretimi ve dağıtımı yapan sektörler, kafe, restoran ve lokanta çalışanları, şehirlerarası ulaşım sektöründe çalışanlar ve otobüs şoförleri ile berber ve kuaförler de dahil edildi. 
Başkan Bahamettin Öztürk, aşı programına alınan aşı esnafının, zaman geçirmeden randevularını alarak aşı olmalarını isterken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da teşekkür etti.
Diğer esnaf ve sanatkarların da en kısa sürede aşı programına alınmasını isteyen Başkan Öztürk, “Bir buçuk yıldır Kovid 19 salgını nedeniyle büyük ekonomik darboğaza düşen, vergisini, kirasını, BAĞ-KUR ve SGK primini, çekini, senedini ve hatta elektrik faturasını, yanında çalıştırdığı kalfa ve ustaların haftalığını bile ödeyemeyen, kendi ihtiyacını kredi kartıyla ya da banka kredileriyle karşılamak zorunda olan, bu nedenle borç batağı içinde zor günler geçiren Kırşehir’deki bütün esnaf ve sanatkarlarımızın artık bu salgını aşı vurularak yenmesini ve işine, gücüne dönmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler ile 12 Haziran Cumartesi gününden itibaren gıda üretimi ve dağıtımı yapan sektörler, kafe, restoran ve lokanta çalışanları, şehirlerarası ulaşım sektöründe çalışanlar ve otobüs şoförleri ile berber ve kuaförler de aşılanacak. Aşılama yapılmaz ve esnaf ve sanatkarlarımız iş yapamaz ve sıkıntıya düşerse, pek çok esnafımızın kapısına kilit vurmasına sebep olacaktır” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)