Kırşehir Sağlık-Sen Şubesi Başkanı Yasin Yücesan, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, meslektaşlarının gününü kutladı.
Kırşehir’de yıllarda radyoloji bölümünde röntgen ve emar teknikeri olarak görev yaptıktan sonra Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı olan Yasin Yücesan, radyolojide çalışmanın zorluklarına dikkat çekti.
Yasin Yücesan, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Radyo aktif maddelere maruz kalan, riskli birim diye addedilen, meslek hastalığının en fazla yaşandığı meslek grubudur. Radyasyona çalışan kişilerin maruz kaldığı, radyasyon miktarını belirlenmesi için kullanılan cihazlar dozimetre; Radyasyona karşı ölçülebilir ve tekrar üretilebilir etkileşime sahip cihaz yada malzemedir. Birinci derece standard dozimetreler: İyon odaları, kalorimetreler ile ± %1 hata ile ölçüm yapılabilmektedir.
“Karbürasyonunda anlık düzeltmeler yaparak, sürekli optimum değerlerin sağlanması gerekir, aksi halde gelişi güzel yapılan karbürasyon sayesinde dozimetreye rağmen radyasyona maruz kalınması kaçınılmazdır.
“İnsan sağlığı önemlidir. Nodüller sık karşılaşılan tiroit bezi hastalıklarının başında gelir. Türkiye'de 40 yaşından sonra ve yüzde 25 oranında bu hastalık görülürken radyoloji teknisyen ve teknikerlerimizin tamamında görülmesi meslek hastalığı ile ilgilidir. 
“Yine gözlemlerimize göre, mide, meme, başta olmak üzere yüzde 60’lara varan kanser türleri görülebilmektedir. Dünya radyoloji gününde meslek hastalıklarına dikkat çekmeye çalıştık, önemli bir konu, ilgililerin bu konu üzerinde hassasiyetle mesai vermelerini ümit ediyoruz. 8 Kasım vesilesiyle vefat eden, başta Gülsüm ablamız olmak üzere, radyoloji teknikeri ve teknisyenleri Kardeşlerimize rahmet diliyorum. Görevi başındaki kardeşlerime hayırlı uzun ömürler diliyorum. İyi ki varsınız. Günümüzü tebrik ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)