Acil vakalarda müdahale edilememesi nedeniyle ölümlerin yaşandığı Kırşehir’de 10 Temmuz’da hizmet vermeye başlayan anjiyo ünitesinde 15 günde 100 hastaya şifa oldu.
Kırıkkale ve Kayseri’nin yakın olması dolayısıyla yapılan sevkler anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle sona ererken, sevkler nedeniyle yaşanılan ölümlerin de önüne geçilmiş oldu.
Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir aydır hizmet veren anjiyo ünitesinin önemine dikkat çekerek, 15 günde 100’ün üzerinde vakaya müdahale edildiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Cemil Özbek, “Hastanemizde anjiyo bölümünü açmış bulunmaktayız. 15 gün içerisinde 100’ün üzerinde vaka yaptık. Daha önceleri kalk krizi hastaları olduğu zaman hastalarımızı 1 saat mesafede olan Kırıkkale veya Kayseri’ye göndermekteydik. Ama şu an çok kısa sürede müdahale edebilmekteyiz. Ve bir hasta dahi olsa onun hayatta kalmasına sebep olduysak bizim için çok büyük bir mutluluktur bu” dedi.
Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çelik de, “Anjiyo ünitemiz 10 Temmuz 2017 itibariyle hizmete açıldı. O günden bugüne yaklaşık 100’ü aşkın anjiyo yapmış bulunmaktayız. Öncelikle anjiyo hastanın damarlarına özel katı tellerle ilerleyip oradaki görüntüleri alarak orada herhangi bir darlık, tıkanıklığı tespit ettiğimiz bir teşhis cihazıdır. Biliyorsunuz anjiyo Kırşehir’e kurulmadan önce hastalarımızı Kırıkkale’ye, Ankara’ya ve Kayseri’ye sevk etmekteydik. Artık cihazımızı kurduktan sonra bu sevklerimizi sevke gönderdiğimiz hastalarımızı artık biz hastanemizde tedavi edebilmekteyiz. Anjiyo ünitemizde 3 Yardımcı Doçent, 4’te Uzman olmak üzere 7 tane hekimimizle hizmet vermekteyiz. 6 veya 8 tane anjiyo hemşiremiz, 6 tane anjiyo teknisyenimizle bu işlemi sürdürmekteyiz. Bildiğiniz gibi koronerarter hastalığı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ölümlerin büyük bir kısmını oluşturmakta biz anjiyo cihazıyla erken teşhis ve tedavi noktasında bir avantaj sağlamaktayız. Biz, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yrd. Doç. Dr. Gökay Nar, Yrd. Doç. Dr. Sinan Cemgil Özbek, Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Sökmen, Uzm. Dr. Caner Özgökçe, Uzm. Dr. Muhittin Demirel, Uzm. Dr. Serkan Sivri ile 7 kişilik bir kadroyuz ve Kırşehirli halkımızın tüm kalp sorunlarına anında müdahale için buradayız. Artık çevre illere hastalarımızı sevk etmek yerine hastanemizde anjiyo tedavisini 15 dakika içinde yapıyoruz” şeklinde konuştu.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)