16 Nisan 2017 Referandumunu geri bıraktık. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de “evet” oyları önde çıktı.

16 Nisan 2017 Referandumunu geri bıraktık. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de “evet” oyları önde çıktı. Kırşehir de Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemine “evet” dedi.
Referandum çalışmaları Kırşehir’de insanların birbirini üzmediği ayrıştırmadığı, ötekileştirmediği, bir başkasına öfkeyle bakmadığı olgun, güzel ve samimi bir ortamda geçti. Evet diyecekler Hayır diyeceklere, Hayır diyecekler Evet diyeceklere art niyetle bakmadı. Herkes birbirinin cenazelerine taziyeye, hastalarına geçmiş olsuna gitti. Anadolu örf, adet ve geleneği yaşamaya devam etti.
1954 yılında vilayetken ilçeliğe düşürülmesiyle, ilçelerinin, köylerinin elinden alınmasıyla, 1994 yılında tek devlet yatırımı Petlas Lastik Fabrikası’nın kapatılmasına karar verilmesiyle iki kez demokrasi gazisi olmuş, son otuz yılda üniversiteye giriş sınavlarında elde ettiği başarılarla, bürokraside sahip olduğu üst düzey yöneticilerle adından söz ettiren eğitim ve kültür şehri, Türk Dilinin Başkenti Kırşehir’e yakışan buydu.
Kırşehir’de yaşayan vatandaşlarımız birbirlerini anlayışla karşıladı. Kendi aralarında çok tatlı şakalaşmalarda oldu. Oy kullanmaya gidip, gelirken EVET te, HAYIR da verdiğini söyleyenler kol kola gittiler, birbirlerini çay içmeye davet ettiler ve sonunda tek şey de karar kıldılar çıkan sonuç ne olursa olsun ülkemiz ve Kırşehirimiz için hayırlara vesile olsun dediler.
Kırşehir’de siyasi partilerin yöneticileri de aynı anlayış ve hoşgörü içerisindeydiler. Televizyon konuşmalarında, gazete demeçlerinde, ev toplantılarında hiç birbirilerine hakaret etmediler sadece değişecek olan Anayasa ile Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattılar. Birbirlerinin namusuna, şerefine, ailelerine en ufak bir söz söylemediler, aksine cadde ve sokaklarda karşılaştıklarında selamlaştılar, hal hatır sordular, sarıldılar ve iyi günde, kötü günde birbirlerinin yanında oldular. Emniyet ve asayiş yönünden olumsuz durumla karşılaşılmadı, hoşgörü ortamı bozuldu. Kırşehir’de yaşanan güzel tablolar Türkiye’ ye örnek olacak tablodur.
Örneğin mütevaziliğinden, dürüstlüğünden ve CHP’ Kırşehir İl örgütünde yapmış olduğu yeniliklerden, değişimlerden dolayı il başkanı Yılmaz Zengin’e değişik yazılarımda teşekkür ettiğim olmuştur. Çünkü geçmiş yönetimlerin aksine Yılmaz Zengin ile CHP Kırşehir’de kabuk değiştirmiş, kendini beğenmeyi, insanlara tepeden bakmayı bırakmış, halkla iç içe olmuş, hiç bir siyasi ayrım yapmadan cenaze törenlerine katılmış, camiye giderek namaz kılmış, gülen yüzünü hiç soldurmamış, beyefendi kişiliğinden taviz vermemiştir. Sürekli doğruların yanında, yanlışların karşısında olmuştur.
Kısa bir süre önce kendisi ile görüştüğümde herkesin şikayetçi olduğu ve eleştirdiği alt yapı çalışmalarından dolayı “Bu soğukta, yağmurda, çamurda kimsenin cesaret edemeyeceği, korkacağı ancak Kırşehir’in ilerisi için çok faydalı olacağı alt yapı işlerine el atarak çözüme kavuşturduğu için belediye başkanımız Yaşar Bahçeci’ye teşekkür ediyorum” demesi çok doğru bir siyaset izlediğini göstermektedir.
MHP’ de ise il başkanı Arif Ekici her zamanki gibi doğal, sade ve kendine has üslubuyla kırıcı olmaktan, hakaretten, ağır eleştirilerden uzak durarak parti tüzüğünün ve almış olduğu kararların doğrultusunda çalışmalarına devam etmiş ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan Kırşehirlilerin iyi ve kötü gününde yanında olması, içtenliği samimiyeti de taktire şayandır.
AK Parti ise iktidarda olmanın yanında milletvekilleri, il başkanı, merkez ilçe başkanı, kadın kolları, gençlik kolları ve diğer yöneticilerle yoğun bir çalışma içerisine girerek gitmedik köy, mahalle, ev dükkan bırakmamışlar, diğer partiler gibi hiçbir ayrımcılığa girmeden herkesi kucaklayarak çalışmalarına devam etmişlerdir.
Ancak Kırşehir’de AK Parti deyince Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci gerçeğini inkar etmemek ve özel bir yere koymak gerekiyor. Yaşar Bahçeci yaptığı hizmetlerle, cesaretiyle, hoşgörüsüyle, bilgeliğiyle, insanlarla iç içe olmasıyla, samimiyetiyle, sıcak duruşuyla hemşerilerine kendini kabul ettirmiş ve bu duruşu sayesinde Kırşehir insanı Yaşar Bahçeci’yi kendinden birisi olarak kabul etmiştir. Bundan dolayı da yapılan her seçimde AK Parti Kırşehir’de Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci sayesinde bir – sıfır önde ve artı üç puanla başlamaktadır. Yaşar Bahçeci Belediye çalışmalarıyla seçim çalışmalarını birlikte yürütmüş, gösterdiği performans, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle, hitabıyla her zaman AK Partiye avantaj sağlamıştır. Kırşehir ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci öylesine iç içe oldu ki nasıl 15 Temmuz da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir sözüyle Türk Milletini sokaklara çıkardıysa Kırşehir’de de Yaşar Bahçeci bir sözü ile Kırşehir insanını meydanlara çıkarabilecek saygınlığa, itibara ve sevgiye sahiptir.
Referandum çalışmalarında gündüz, gece demeden çalışan gitmedik iş yeri, fabrika, ev bırakmayan, günlerce evinde sabah kahvaltısı yapmayan, akşam yemeği yemeyen, eşini ve çocuklarını görmeyen yoğun bir tempoda çalışmak, bir taraftan da alt yapı çalışmaları dahil diğer belediye hizmetlerini takip etmek , personele hakim olmak, parayı yönetmek her baba yiğidin yapacağı iş değildir.
Bu bakımdan referandumda alınan sonuçları birileri beğenir, biriler beğenmez ama alınan sonuçta Yaşar Bahçeci’nin yoğun çalışmasının, yapmış olduğu hizmetlerin, dürüstlüğünün ve saygınlığının sonucu olduğu inkar edilemez gerçektir.
Her şeye rağmen referandumda çıkan sonucun ülkemiz ve Kırşehir için hayırlara vesile olmasını dileyerek Kırşehirli vatandaşlarımıza, siyasilerimize gösterdikleri olgun ve saygın duruştan dolayı teşekkür ediyorum.