Kırşehir’de sıcak geçen yaz mevsiminin sona ermesiyle kış hazırlıklarının başlaması ve Kurban Bayramı’nın on günlük tatil sürecine girmesiyle beraber, hali vakti yerinde olanlar deniz kenarlarına akın etmeye başladı. Tatil beldelerinde otel ve pansiyonlar doluluk oranlarının maksimum seviyeye geldiğini söylüyorlar.

Kırşehir’de sıcak geçen yaz mevsiminin sona ermesiyle kış hazırlıklarının başlaması ve Kurban Bayramı’nın on günlük tatil sürecine girmesiyle beraber, hali vakti yerinde olanlar deniz kenarlarına akın etmeye başladı.
Tatil beldelerinde otel ve pansiyonlar doluluk oranlarının maksimum seviyeye geldiğini söylüyorlar. Turizmciler bu sene aradıklarını pek bulamayınca yerli turistlere bel bağladılar fakat fiyatların cep yakar dereceye gelmesi ve otellerin yıldız sayısına göre fiyat ayarlaması yerli turistlerde de aradıklarını bulamayacakları şüpheleri kendilerini korkutmaya başladı. Denetimsiz ve kontrolsüz tatil beldesini çalıştıranlar, kendi aralarında bir türlü otokontrolü sağlayamamaları, gelecek sezonda daha fazla zarar edeceklerini hesaplamaları gerekir.
Kurbanlıkların fiyatı, orta ve alt sınıfın alım gücünü zorlayacağa benziyor. Kurbanlık hayvan sayısının azlığı ve et fiyatlarının altınla yarışması, halkı kurbandan ziyade kışlık et ihtiyacını karşılama yönünde anlayışa kaymış gibi görünüyor. Çarşı pazar bayram alışverişine çıkanların ellerinde poşet olmayışı, piyasanın siyasilerin dediği gibi pekte ucuz olmadığı görülüyor. Tarlada 25 kuruş, marketlerde bir liranın üzerinde olan karpuz, bahçede 60 kuruş, manavda üç lira olan elmanın yetiştiricisinden katbekat fazla para kazananlar için hükümetin bir planı olmalı. Kurban Bayramı’ndan sonra et fiyatlarının daha da artmayacağını kimse söylemiyor. Et balık kurumlarını bedavadan elden çıkarılışının ceremesini halkın çekmesi, kimsenin umurunda değil.
Halk arasında günlük gelişmelere artık fazla ilgi gösterilmezken, Sayın Cumhurbaşkanı bir gerçeğin farkına geçte olsa varış olmalı ki bazı mesajlar vermeye başladı. On altı senedir kimin raconu keseceğini bilmeyenlere bir hatırlatmada bulunurken, kendisinde yorgunluk hissedenlerin dinlenmesini tavsiye ederken aynı zamanda uyarıda da bulunuyor. Fakat rahat yaşam ve sıcak koltuğu dede ve baba mirası zanneden kimseler sessizliğe bürünüp dur bakalıma yatmışa benziyorlar.
Türkiye’de çok şeylerin değiştiğini ve parti omuzuna basarak tepede bayrak sallamanın geride kaldığını fark edemeyenlere hatırlatma ihtiyacını duyan Sayın Cumhurbaşkanı, siyasi guruba bir operasyon vereceği sinyallerini vermiş bulundu.
Bir senedir FETÖ belasıyla adeta tek başına mücadele eden Cumhurbaşkanı’ndan halkın beklentisi daha farklı devam ediyor. Bütün kurumlara sızmayı başaran ve çok iyi saklanmasını bilen bu terör gurubunun siyaset kanadının olmaması mümkün değil. Esas FETÖ örgütüne finans sağlayan ve hala da bu örgüte bağlılığını devam ettiren kimselere fazla dokunulmaması ve neyin ne olduğunu bilmeyen kimselere yüklenilmesi bir netice getirmediği gibi, partinin alt tabanında da yavaş yavaş kaymalar yaptığını düşünmemek hata olamaz mı? Kurunun yanında bu kadar yaşın yanması, aldatılmış olamaz mı?
Sayın okuyucularımın fazla telaşına gerek yok her şey yoluna girer, bizler de derin nefes alırız. Toplum içerisine de nifak sokmak kimsenin işine gelmez, gelmemeli de. Bütün okuyucuların ve Türkiye’nin Kurban Bayramını kutlar, daha nice bayramlar görmesini Allah’tan niyaz ederim.