CHP-İYİ Parti Ortak Seçim Koordinasyon Merkezi açılında konuşan CHP Belediye Başkan adayı Ekicioğlu:

“ZENGİN EVİN ŞIMARIK ÇOCUĞU OLMAYACAĞIZ”

EKİCİOĞLU: Atadığınız müdürler siyasetle uğraşırsa üretim durur; üretimi ve istihdamı geliştireceğiz!”

CHP-İYİ PARTİ Ortak Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı 9 Şubat Cumartesi günü yapıldı.
CHP-İYİ PARTİ Ortak Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da katıldı.
Çok yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Kuşdilli Mahallesi Kazankaya Caddesi Ali Çam Camii Yanı 8 Numarada CHP-İyi Parti Ortak Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Eczacı Baran Genç, CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, CHP Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan ile son milletvekili seçiminde İYİ Parti’den Kırşehir milletvekili adayı olan Asaf Kayaoğlu ile birlikte çok sayıda CHP’li ve İYİ Parti’li katıldı. Kırşehir halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılış öncesi halka hitaben konuşmalar yapıldı.
İlk olarak konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan yoğun katılımın da göstergesi olarak “Martın Sonu Bahar” diyerek halkı selamladı.
Daha sonra son milletvekili seçiminde İYİ Parti’den Kırşehir milletvekili adayı olan Asaf Kayaoğlu da konuşmasında "Cumhuriyet Halk Partisi gerçekten çok takdir ettiğimiz, , sevdiğimiz bir arkadaşımızı Selahattin Ekicioğlu'nu aday çıkardı. Şimdi bize düşen Kırşehir'in menfaati için Ekicioğlu'na destek vermek. Biz de bu desteği vermek için birlikteyiz." dedi.
İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen de “Bu ittifakın en önemli noktası Selahattin Ekicioğlu ve onun dürüst, temiz kişiliğidir” diyerek Kırşehir’in kaderini hep birlikte değiştireceklerini söyledi.
CHP İl Başkanı Eczacı Baran Genç konuşmasında; “31 Mart yerel seçimleri öncesi şehrin tüm noktalarında herkesle buluşmaya devam ediyoruz. CHP ve İyi Parti ittifakı ile birlikte Terme Caddesi'nde bulunan ve 19 Ocak Cumartesi günü Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışının ardından bugün de burada CHP-İyi Parti Ortak Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ve görünen odur ki bu seçimi kazanacağız, ancak rehavete kapılmadan ve hiç durmadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Nasıl ki Eskişehir gibi, İzmir gibi, Burdur gibi CHP’li belediyeler sırtını iktidara dayamadan örnek ve yaşanabilir şehirler oluyorsa bizler de Kırşehir’i Anadolu’nun ortasında örnek bir şehir yapacağız.” dedi.
CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu da açılışa katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında proje ekibi tarafından hazırlanan 70 projeyi nasıl ve hangi kaynakla hayata geçireceklerini anlattı. CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:
“Vatandaş beni ‘dürüst’ bir aday olduğum için destekliyor, oyda toplumun tüm bireylerinin ve ülkeyi yöneten herkesin de dürüst olması gerekir. Tüm konuşmacı arkadaşlarım kenti nasıl yöneteceğimizi anlattılar. Elbette kenti yönetmek için başta sizlerle buluşacak ve sizleri dinleyeceğiz. Herkesin düşüncesine saygı duyacağız. Herkesi kucaklayacağız ve Kırşehir’i ortak akılla yöneteceğiz. Yazdığımız 70 projeyi iş olsun diye yazmadık ve tüm çalışmalarını yaptık, maliyet hesaplarını yaptık. Belediye başkanı seçilmemizin ardından yapacağımız projelerin maliyeti 100 Milyon TL’dir. Belediyenin bütçesi 220 Milyon Lira. 5 Yılda 5 Milyar 100 Milyon Tl Belediye geliri var, bunun sadece 1 Milyar 100 Milyonunu projelerimize ayırdık. Kalan kısmından borçları ödeyeceğiz, yol, kaldırım vb asli hizmetleri de zaten yapacağız. Ve asli görevlerimizi, yapmamız gerekenleri de yapacağız diye söz vermemize gerek yok; zaten belediye olarak asli görevler yerine getirilmelidir. Projelerimiz ise üretime ve istihdama yönelik projeler olacaktır. Eğer atadığınız müdürler siyasetle uğraşırsa üretim durur. Bizler zengin ailenin şımarık çocukları olmayacağız.”
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan de “50 gün sonra bu dürüst insanı hep birlikte Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtacağız, 1 Nisan sabahı da uyandığımızda Cumhuriyet Halk Parti’li bir belediyenin Kırşehir’de olduğunu göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partili Belediye demek, mutluluk demek, huzur demek, demokrasi demektir. CHP belediyesinde hırsızlık olmaz, yolsuzluk olmaz; tek adam rejimi hiç olmaz” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kayada kürsüye CHP Kırşehir Gençlik Kolları Başkanı ile birlikte çıkarak ilk sözü gençler adına Gençlik Kolları başkanına verdi. Açılış öncesi son konuşmayı yapan Kaya, artık Kırşehir’de değişim isteğinin kendisini gösterdiğini ve Mart’ın sonunda baharı hep birlikte karşılayacakları mesajını verdi.
Kaya bu seçimin tüm kadınlarla, gençlerle, daha önce başka siyasi partiye gönül vermiş insanlarla hep birlikte Kırşehir için Selahattin Ekicioğlu adı altında kazanılacağını’’ ifade ederek konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından CHP-İYİ PARTİ Ortak Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı. (HABER MERKEZİ)