Bağbaşı, Çukurçayır ve Kuşdilli’de imar revizyonu yapılacak

Yüzde 90 temiz parsel, yüzde 10 hisselenecek

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kendisinden önceki Belediye yönetimi tarafından yapılan imar revizyonunda mağdur olan Çukurçayır, Kuşdilli ve Bağbaşı Mahallesi sakinleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Seçimler öncesi Bağbaşı, Çukurçayır ve Kuşdilli Mahallesi’nde yapılan imar revizyonunun mahalle sakinlerini mağdur ettiğini bildiği için çözümü yönünde söz veren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,  “Diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da hemşehrilerimizin beklentilerini de hesaba katarak doğru iş yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ve Muhtarları ile bir araya gelen Başkan Ekicioğlu, Kırşehir ile ilgili tüm çalışmalarda olduğu gibi İmar Revizyon konusunda da “Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. İstişareleri önemsiyoruz.” dedi.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Gönüldağı Salonunda Çukurçayır Mahallesi Muhtarı İbrahim Yıldırım, Kuşdilli Mahallesi Muhtarı İlhami Öztürk, Bağbaşı Mahallesi Muhtarı Dursun Şahbaz ve bu mahallelerde arsası ve evi bulunan hemşerilerimizle bir araya gelen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu İmar Revizyon toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcımız Osman Uçar, İmar Müdürü Mustafa Bayramgürler ile Emlak ve İstimlak Müdürü Mustafa Orman da katıldı.

Başkan Ekicioğlu, Kırşehir ile ilgili tüm çalışmalarda olduğu gibi İmar Revizyon konusunda da “Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. İstişareleri önemsiyoruz.” ifadelerini kullanarak şu açıklamada bulundu:

“Biz Kırşehir’de ne gibi bir çalışma yapacaksak o bölgenin sakinleriyle bir araya geliyor ve fikirlerini alıyoruz. Çünkü Mahalle sakinlerimizin fikirleri bizler için çok önemli. Doğru bir İmar uygulaması aynı zamanda tüm Kırşehir’imiz için de çok önem arz ediyor. Revizyonlarla ilgili olarak alınacak kararların ortak bir akılla ve kararla alınmasını önemsiyoruz. Biz, proje ekibimizle yaptığımız çalışma sonucunda yüzde 90 temiz parsel verilecek, yüzde 10 hisselenecek. Bu iş için milyonlarca para verilip dışarıdan çalışma yaptırmadık; kendi personelimizle bu işi gerçekleştirdik. Diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da hemşehrilerimizin beklentilerini de hesaba katarak doğru iş yapmayı hedefledik. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. İstişareleri önemsiyoruz.”

Toplantıda, hem mahalle muhtarlarını hem de mahalle sakinlerini dinleyerek sorularını da yanıtlayan Başkan Ekicioğlu, bu tür istişare toplantılarını bundan sonra da sürdüreceklerini belirtti ve toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

İstişare toplantısına katılan muhtarlar ve mahalle sakinleri de şeffaf bir Belediyecilik anlayışıyla yaptıkları çalışmaları anlatan ve kendilerini bilgilendiren Başkan Selahattin Ekicioğlu’na teşekkür ettiler. (HABER MERKEZİ)