Vali İbrahim Akın, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atandı

Yeni Valimiz Hüdayar Mete Buhara oldu…

Hemşehrimiz Selçuk Aslan İller İdaresi Genel Müdürü oldu

Valiler Kararnamesi ile 9 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirilirken, 10 ilin valisi yer değiştirdi, 9 ile de yeni vali atandı. 4 yıldır Kırşehir Valiliği görevini yürüten İbrahim Akın Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanırken, yerine Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken 14 Mayıs 2018 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Kırşehir Valiliği görevine atanan Vali İbrahim Akın, son kararname ile Kırşehir Valiliği görevinden alındı ve Teftiş Kurulu Başkanı oldu. 

4 yıldır Kırşehir Valiliği görevini başarıyla yürüten İbrahim Akın’ın önümüzdeki günlerde şehrimizden ayrılarak yeni görevine başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Valiler Kararnamesi ile Kırşehir Valiliği’ne görevine ise Ankara Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara atandı.

KIRŞEHİR’İN YENİ VALİSİ HÜDAYAR METE BUHARA KİMDİR?

İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavını kazanarak Tokat’ta Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırası ile Almus, Erfelek ve Çatalpınar ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.

9 ay süreli mesleki ve lisan eğitimi amaçlı olarak İngiltere’de Exeter Üniversitesinde eğitim aldı.

Denizli-Baklan, Kilis-Elbeyli, Aksaray-Ortaköy ve Kütahya-Emet ilçelerinde kaymakam olarak çalıştı.

Bir yıl süreli Muş Vali Yardımcılığı, üç yıl süreli Sivas Vali yardımcılığı ve üç yıl süreli Kütahya Vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Bakanlık Hukuk Müşaviri iken 07/08/2017 tarihinden itibaren Çankaya Kaymakamı olarak atanmasına kadar geçen sürede Cumhurbaşkanlığı OHAL işlemleri İnceleme Komisyonunda görev yaptı.

05.11.2018 tarihli İçişleri Bakanlığı geçici görevlendirme oluruna istinaden 08.11.2018 tarihinde Çankaya Kaymakamı olarak göreve başladı.

26.12.2018 tarihli ve 2018/261sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çankaya Kaymakamı olarak ataması yapıldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans çalışması yaptı. Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Doktora Programı’na devam etti.

İngilizce, Türkmence ve Özbekçenin yanı sıra kısmen diğer Orta Asya Türk Lehçeleri ile Farsça biliyor.

Kararname ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bartın Valisi Sinan Güner, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı Afyonkarahisar'a, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne'ye, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu'ya, Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün Uşak'a, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan Bartın'a, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara Kırşehir'e, Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli'ye, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç Niğde'ye, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu Tokat'a, Mülkiye Müfettişi Tuncay Akkoyun ise Karaman'a vali oldu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp Batman Valiliği’ne, Mersin Valisi Ali İhsan Su Diyarbakır Valiliği’ne, Malatya Valisi Aydın Baruş Isparta Valiliği’ne, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Kayseri Valiliği’ne, Batman Valisi Hulusi Şahin Malatya Valiliği’ne, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan Mersin Valiliği’ne, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Sivas Valiliği’ne, Sivas Valisi Salih Ayhan Şanlıurfa Valiliği’ne, Kırklareli Valisi Osman Bilgin Şırnak Valiliği’ne, Tokat Valisi Ozan Balcı ise Van Valiliği’ne atandı.

Kararnameyle vekaleten görev yapan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Barış Göçmez asaleten atandı.

İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine ise Kırşehirli hemşehrimiz Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan getirildi.

HEMŞEHRİMİZ SELÇUK ASLAN İLLER İDARESİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Selçuk Aslan, 1978 yılında Kırşehir’de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Kırşehir’de sırasıyla Hürriyet İlkokulu, Merkez Kale Ortaokulu ve Kırşehir Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümünde tamamladı.

Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 1998’de tamamlayarak lisansüstü çalışmalara başladı. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bilim Dalında “Kovancılar’ın Sosyal Yapısı” konulu tezinin kabulü ile bitirdi. 2000 yılında Maliye Bakanlığı’nda memuriyet hayatına başladı.

27 Aralık 2001 tarihinde, Edirne Kaymakam adaylığıyla Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam adaylığı döneminde Edirne Valiliğinde il stajı, Keşan’da Kaymakam Refikliği, Bayburt’ta Mülkiye teftiş stajı, Kayseri Tomarza ilçesi, Keşan ve Enez ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Bu dönemde 12 ay süreyle İngiltere’nin başkenti Londra’da yabancı dil eğitimi ve Anglo-Sakson İdari yapısının İngiltere uygulamasını yerinde inceleme imkânı buldu.

Mülkiye Müfettişi iken 16/08/2021 tarihi itibarı ile Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri oldu. Son kararname ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Selçuk Aslan İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babası. (HABER: BEYHAN BALLI)