Teşekkürler Seher Başkan… Sana da bu yakışırdı…

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ, 
HÜKÜMET KONAĞI’NIN 
YAPIMINA DEVAM!..

2017 yılında yıkılan ve milyonlarca lira harcanarak temeli atılarak yapımına başlanan, ancak daha sonra anlaşılamaz bir tutumla yurt ve gençlik merkezi yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen, fakat Kırşehir’de büyük tepki gören Kırşehir Hükümet Konağı sorunu yanlıştan dönülmesi ile çözümlendi ve yeniden Hükümet konağı olarak yapımına devam etmesi kararlaştırıldı.
Başta gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” olmak üzere Kırşehir sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının yoğun tepkileri üzerine bu sorunu çözmek üzere harekete geçen AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Salı günü Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 81 il başkanı arasında söz alarak Kırşehir Hükümet Konağı sorununu gündeme getirdi.
AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir halkının Hükümet Konağı yapımından vazgeçilerek yurt ve gençlik merkezine dönüştürülmesine çok büyük tepkileri olduğunu dile getirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlıklara talimat vererek bu sorunun çözümlenmesini ve Hükümet Konağı olarak yapımının devam etmesi talimatı verdiğini açıkladı.
Başkan Seher Ünsal, bugün İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Çelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Demir ve AK Parti yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında Kırşehir Hükümet konağı ile ilgili süreci anlatırken, şunları ifade etti: 
“Bildiğiniz üzere önceki gün Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile 81 il başkanımız, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız ve il genel meclis başkanlarının katılımları ile gerçekleşen 150. Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızı yaptık. Arkadaşlar bu kültür dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’nin hiçbir siyasi partisinde yoktur. Kurulduğu günden bu yana AK Parti Genel Başkanımızın riyasetinde her ay düzenli olarak yapılan istişare toplantısı tüm siyasi iklime örnek olacak bir birlikteliktir. Bizleri bir araya getiren dinleyen ve çözüm odaklı tüm sorunlarımızı yerinde çözen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde istikbalimize ve hedeflerimize ülke olarak emin adımlarla yürüyoruz.  
“Ülkemizi krizle, kaosla, terörle, vesayet odaklarıyla, darbeyle, tehdit edenlere karşı şimdiye kadar nasıl dimdik durduysak bugünde dimdik ayaktayız. Bizim Allah’a can borcumuzdan, Milletimize hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur olmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar Biz bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Liderimizin ve Devletimizin yanın da olmaya devam edeceğiz.
“Kıymetli Basın Mensubu arkadaşlarım,
“Hepimizin bildiği Kırşehir kamuoyunun gündemini meşgul eden Hükümet Konağı meselemiz vardı. 2017 yılında ihalesi yapılan hükümet konağının o zaman ki şartlar değerlendirilmiş, Gençlik Spor Bakanlığımıza devredilerek Gençlik Merkezi ve yurt olarak yapılması için bütçe devri yapılmıştı.
Bu süreçte Kırşehir kamuoyumuz Vatandaşımız Esnafımız tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız buranın yurt değil Hükümet Konağı olarak yapılmasının Kırşehir’imiz için uygun olacağının üzerinde durmuştu..
En son yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızda Cumhurbaşkanımıza Hükümet Konağı konumuzu dile getirdim. Cumhurbaşkanımızın Kırşehir’e karşı büyük bir ilgi ve sevgisi var. 
Konuyla ilgili gerekli talimatları bakanlıklara iletip, devir işlemlerinin yapılmasını ve en kısa zamanda da Hükümet Konağı olarak başlanmasını uygun görmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımıza Kırşehir için verdiği müjdelerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”
Başkan Seher Ünsal, konuşmasının sonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle de bir açıklama yaptı ve “Sevgi, şefkat ve fedakârlıkla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, Neşe Alten, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimize ve ahirete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)