AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli:

“Yamula Barajının suyu Kırşehir topraklarını altına çevirecek"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, göreve yeni başlayan Başkan Sinan Purcu’yu seçilmesinden dolayı ziyaret etti.
Başkan Purcu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Kendirli, Kırşehir'in tarım ve hayvancılıkta gelişmesi için Ankara'da canla ve başla çalıştıklarını belirtti.
PROJE GERÇEKLEŞTİĞİNDE ORTA ANADOLU’DA BİR ÇUKUROVA OLACAK
Yamula Barajı Sulama Projesi'nin 2 Milyar TL'lik bir proje olduğunu belirten Kendirli, "Kabine oluştuktan sonra en çok mesai yaptığımız bakanımız Tarım ve Orman Bakanı. Her fırsatta Kırşehir için neler yapabilirizin istişaresini yapıyoruz. Bizim topraklarımız aslında çok verimli. Bizim en büyük projemiz Yamula. Yamula Sulama Projesi 2 Milyar TL'lik bir iş. Geçen sene proje ihalesi yapıldı. Bu senenin sonunda Allah nasip ederse bitecek. Yamula Projesi'nin bizim şehrimizde olmasının iki nedeni var. Birincisi tabi ki sulama, ikincisi ise Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ni bu suyla kurtaracağız. Bizim için çok önemli bir proje. Bizim tabi ki Dünya harikası bir kuş cennetimiz var. Bizim için çok önemli bir değer. Tarımsal sulamayı daha çok önemsediklerini belirten Kendirli, İnşallah bu suyu çöl bölgesi dediğimiz araziye kadar indirirsek bizim için çok güzel olacak. Benim nazarımda, bu proje gerçekleştiğinde Orta Anadolu'da bir Çukurova oluşacak. Yamula'nın sulayacağı topraklarının yüzde 65'i bizim topraklarımız. 650 bin dönemi arazimiz sulanacak. Bizim için çok önemli bir proje" dedi.
MİLLETVEKİLİ KENDİRLİ HAYVANCILIK YAPANLARA DA BİR MÜJDE VERDİ
Kendirli, "Hayvancılıkta Kırsal Kalkınma Projeleriyle ciddi yatırımlar yaptık. Bizim şuan beside 250 bin büyükbaş hayvanımız var. Bu sayıyı 500 bin hayvana çıkarmayı hedefliyoruz. Hayvancılık ve besi noktasında çok iyi bir yere geldik. Damızlığı destekleyecek projeler hazırlayacağız. Bizim hayvancılık yapan küçük esnafımız zaman zaman değişik problemlerle karşı karşıya kalıyor diyen Kendirli, İstanbul'da bir büyük esnaf batıyor, en az 20 esnaf mağdur oluyor. Bir lira aşağı kessin ama sağlam olsun, devlet olsun. Bunun sözünü Tarım ve Orman Bakanımızdan aldık. Bakanlığımız tarafından Et Kesim Tesisi yapılacak. Bu tesis sayesinde devlet eliyle kesim yapacağız. Bunun yanında et entegre tesisi de yapmaya çalışıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamızla bu konu üzerinde çalışıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)