CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, gazetemize açıkladı:

“Videoyu paylaşanlara ulaşmak için bizler de girişimlerde bulunacağız”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın Dr. Mehmet Ali Altın için yazıp söylediği “Dr. Mehmet Ali Altın” türküsünün YouTube’de geçen videosunun içinde kendi fotoğrafıyla yayınlanması haberini gündeme getiren gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ın Kırşehir’de herkesin sevgi ve saygısını kazanmış bir doktor ve siyasetçi olduğunu belirten Milletvekili Metin İlhan, gazetemizde çıkan haberin ardından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Kırşehirlilerin hafızasında yer edinmiş siyaset üstü bir kişilik olan hocamız Prof. Dr. Mehmet Ali Altın'ı benim siyasete malzeme ettiğimi, hele de şahsımın konu ile ilgili bilgisine bile başvurmadan haber yapmış olmanız beni ziyadesiyle üzmüştür. Bakınız, ben sizler gibi duyumlar ve ihtimaller üzerinden hareket etmedim. Sizin gazetenizin haberi üzerine zaman kaybetmeden rahmetlinin oğlu Oğuz Altın beyi telefonla aradım kendisi de böyle bir olaydan kesinlikle bilgisinin olmadığını belirtti.

“Şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki 46 yıllık deneyime sahip bir gazetenin duyumlar üzerine toplum önündeki insanları itham etmesi, karalamaya çalışması gazetecilik adabına yakışır bir tutum ve davranış değildir. Niyetinizi elbette ki bilemem ancak böyle çalakalem yazılmış ve insanları zan altında bırakan bir haberi toplumun habere ve bilgiye ulaşması ile açıklayamazsınız. Sizin gibi deneyimli bir gazetenin yapması gereken konuyu usulüne uygun kapatmak değil tam aksine tekzip (düzeltme) yayınlayarak Kırşehir kamuoyunun bu hassas konuda doğru bilgilendirilmesini sağlamak olmalıdır. Ayrıca habere konu olan videoyu paylaşanlara ulaşmak için bizler de girişimlerde bulunacağız tabii ki; zira aziz hemşerilerimiz Kırşehir'in manevi değerlerinin sahipsiz olmadığını bilecekler ve de bir daha kimse böyle küstahça bir kumpasın içinde yer alamayacak. Kırşehir'e gönül ve emek vermiş, şehrimizin hafızasında yer edinmiş tüm değerlerimizin siyasi saiklerle bir daha böyle çirkin bir davranışın içinde art niyetli kişilerce kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğimizin de herkesçe bilinmesini özellikle belirtmek isterim.”  (HABER: BEYHAN BALLI)