CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, Samsun’daki alçak saldırıyı kınadı:

“Ulu Önderimiz Atatürk’e

yapılan bu ihaneti asla

ve asla unutmayacağız!”

CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, Samsun’un simgesi olan Onur Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadı.

Dün akşam saat 21.00’de şehrimiz Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Baran Genç, Samsun’daki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu ihaneti asla unutmayacaklarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, çok değerli Kırşehirli hemşehrilerim,

“Hepinizin bildiği üzere dün Samsun'da, vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızın nişanesi ve aynı zamanda Samsun’un simgesi olan Onur Anıtı'nı yıkmak amacıyla alçakça bir eylem gerçekleştirilmiştir.

“Şu an önünde gururla durduğumuz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Anıtı gibi, Samsun’daki Onur Anıtı da Samsun halkının büyük kurtarıcısına karşı beslediği minnet duygusunun abidesidir. Samsun, Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı, milli mücadelenin başladığı şehirdir. Bu şehre hiçbir şekilde leke getirtmeyeceklerinin bilinmesini istiyoruz. Hiçbir Samsunlu bu hain eylem karşısında tepkisiz kalmayacaktır ve kalmamıştır da. Biz de Kırşehirli Atatürk sevdalıları olarak Samsunlu hemşehrilerimizin bu haklı tepkilerine ortak olduğumuzu buradan bir kez daha bildiriyoruz.

“Şehrin en merkezi noktasında yer alan ve MOBESE ve güvenlik kameralarının en yoğun bir şekilde konumlandığı bir noktada gerçekleşen bu alçak saldırının anında tespit edilip müdahale edilememesi de düşündürücü ve kaygı vericidir. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

“Bu alçakça eylemin fail ve faillerinin yargı önünde hesabını vermesi bundan sonra böylesi eylemlere yeltenenlere bir uyarı olacaktır. Söz konusu Anıtlarımızın ve alanlarımızın korunması noktasında bir ihmal, güvenlik zafiyeti varsa; bundan sonra yaşanabilecek olan eylemlerin önüne geçilebilmesi noktasında tüm sorumluların üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.

“CHP olarak bu oyunun içinde kimler varsa bir an önce açığa çıkarılmasını istiyoruz. Yaşanan bu alçakça olay karşısında buradan bir kez daha haykırıyoruz ki vatanımızın kurtarıcısı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu ihaneti asla ve asla unutmayacağız!

“Tarihin karanlık çöplüğüne adlarını yazdırmak için Atatürk Anıtına ip geçirmeye çalışanlar unutmasınlar ki CHP iktidarında o ip kendi ayaklarına dolanacaktır.” (HABER: BEYHAN BALLI)