Belediye Başkanı Ekicioğlu, ulaşımdaki hizmetlerini değerlendirdi: 

“ULAŞIMDA YAPILAMAZ
 DENİLENLERİ YAPTIK”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’in ulaşım, ulaşım altyapısı ve sürdürülebilir, akıllı ve erişilebilir ulaşım sistemlerinin kent hayatının en önemli konuları arasında yer aldığını ifade ederek “Belediyemiz toplu taşımada 28 adet otobüs ile 12 ayrı hatta şehrin tamamına hizmet vermektedir. Hat ve güzergâhı yöneten yönlendiren takip eden bir TKM mevcut olup anlık opsiyonel kararlar alınmaktadır” dedi.
Mobil uygulama ile vatandaşlarımızın toplu taşımaya ulaşımlarını kolaylaştırdıklarını ifade eden Başkan Selahattin Ekicioğlu, ulaşım ağının ve trafiğin alışkanlığını sağlamak için EDS yatırımının devam ettiğini ve finansman konusunda herhangi bir teşvik olmadığından Belediye bütçesi ile çalışmaları yürüttüklerini de sözlerine ekledi.
Otobüs Duraklarında ve Belediye Otobüslerimizde halkımızın internet erişimi sağlamaları için Wifi hizmeti sunduklarını da ifade eden Başkan Ekicioğlu, şunları söyledi:
“Biz, Kırşehir Belediyesi olarak ulaşım altyapısını oluştururken ve düzenlerken kentsel mekân kullanımını planlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Ulaşım ağını planlarken her bir bireyin 500 metre yürüme mesafesinde ulaşabileceği bir çalışma yapılmıştır. Dezavantajlı gruplar için uygun araçlarımızla şehir merkezinde akıllı duraklar ile hizmet vermekteyiz. Engellilere yönelik araç filomuz, akıllı duraklarımız, bisiklet ve hissedilebilir yollarımız mevcut ve yenileri de eklenmektedir. 
“Kırşehir Belediyesi olarak Engelsiz Taksi projemizle ulaşımda sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlarımıza önemli bir ulaşım hizmeti sunuyoruz. Engelsiz Taksi ile engelli vatandaşlarımız istedikleri yerden gidecekleri yere kadar ulaştırılmaktadır.
“Şehrimiz Akıllı Ulaşım ağıyla donatılmış olup dinamik sinyalize kavşaklar, TKM, sesli yaya butonları, uzaktan erişilebilen Akıllı Otobüs Durakları ve otobüsler ile aktif bir şekilde hizmet verilmektedir. Trafik Kontrol Merkezi tarafından uzaktan izlenerek taleplere göre değerlendirmeler yapılıp enerji tasarrufu sağlanarak daha etkin hareket edilmektedir.
“Kırşehir Belediyesi olarak gürültü ve görüntü kirliliğinin azaltılması için ne gerekiyorsa yapıyor ve yeni projelerin önünü açıyoruz. Faal çalışan araç filomuz Euro 6 olup bunun yanı sıra bisiklet yolu ve durakları ayrıca akıllı durak ve şehir merkezinde engelli ve akülü araç şarj istasyonları mevcuttur.
“Şehir merkezinin önemli arterlerinden olan Mehmet Ali Yapıcı Bulvarı, Terme Caddesi ve Lise Caddelerine Mimarlar Odası ile ortaklaşa yaptığımız çalışmada örnek bina cephe giydirmeleri oluşturduk. Amacımız kendi imkânlarımızla geliştirdiğimiz cephe giydirmeleri ve reklam tabelalarının belli bir nizamda olduğu, şehrimize yakışır bir siluet oluşturarak görüntü kirliliğinin de önüne geçmektir.
“Biz Kırşehir Belediyesi olarak uzun vadede fosil odaklı araçları devre dışı bırakacak Hafif Raylı Sistem Projesinin de çalışmalarına devam etmekteyiz. 
“Ve son olarak 4 Kasım 2021 Perşembe günü saat 14.00’da Kırşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısında ihtiyaç sahipleri çocuklar için ulaşım yardımı ve Sağlık Çalışanları için yılsonuna kadar ücretsiz otobüs-ulaşım yardımını içeren gündem dışı maddeleri de oybirliğiyle onaylandı. Buna göre 2022 yılı Ocak-Haziran döneminde mesafeye göre ihtiyaç sahibi öğrencilere 100 TL ile 150 TL aylık ulaşım yardımı yapılacak. Yine Pandemi sürecinde büyük bir özveriyle emek harcayan sağlık Çalışanlarına da yılsonuna kadar ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanmaları kararı alındı. Çağdaş bir kent yaşamı için ulaşımla ilgili hemşehrilerimiizin hayatını kolaylaştırıcı projelerimiz bundan sonra da ara vermeden devam edecek.” (HABER MERKEZİ)