Kırşehir’de bölünmüş yol ağının yüzde 731 artışla 170 kilometreyeulaştığını açıklayan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli:

“TÜRKİYE’YE HER ALANDA ÇAĞ 
ATLATAN AK PARTİ ŞEHRİMİZİ DE 
BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA DONATTI”

Kendirdi: “AK Parti ‘yol medeniyettir’ düsturuyla ülkemizin dört bir yanını güvenli ve konforlu yollarla donatmaya devam ediyor”

    AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, AK Parti iktidarlarının Türkiye’yi bölünmüş yol ağlarıyla donattığını belirterek, AK Parti’nin iktidarda bulunduğu son 18 yılda Kırşehir’in bölünmüş yol ağının yüzde 731 artışla 170 kilometreye ulaştığını kaydetti. 
    Kendirli, ulaştırma alanında Kırşehir’e yapılan yatırımları değerlendirerek, AK Parti iktidarları döneminde şehre yapılan ulaştırma yatırımlarını yüzde 884 oranında arttığını ve 1 milyar 200 milyon lira tutarında karayolu yatırımı yapıldığını bildirdi. 
    Kırşehir’de 272 kilometre devlet yolu, 310 kilometre il yolu olmak üzere toplam 582 kilometre yol ağı bulunduğu bilgisini paylaşan Milletvekili Kendirli, bu yol ağının 96 kilometresinin Bitümlü Sıcak Karışım, 461 kilometresinin Sathi Kaplama olduğunu ifade etti. 
    Mustafa Kendirli, Kırşehir’de 2002 yılı sonuna kadar sadece 20 kilometre bölünmüş yol bulunduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’ye her alanda çağ atlatan AK Parti şehrimizi de bölünmüş yollarla donattı. AK Parti hükümetleri kentimizin bölünmüş yol ağı yüzde 731 artışla 170 kilometreye ulaştı” dedi. 
    Kırşehir’deki 582 kilometre uzunluğundaki yol ağının yüzde 29’unun bölünmüş yollardan oluştuğuna işaret eden Milletvekili Kendirli, 2003-2020 yılları arasında 98 kilometre yol iyileştirme çalışması, 91 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım yol yapımı, 8 adet ve 3 bin 837 metre uzunluğunda köprü yapımı, 2 bin 566 kilometre Astarlı Sathı Kaplama Onarımı, 13 bin 539 metrekare trafik düşey işaretleme, 2 milyon 627 bin 981 metrekare trafik yatay işaretleme, 118 kilometre trafik oto korkuluk ve 8 adet kaza kara nokta iyileştirmesi hizmeti yapıldığı bilgisini verdi.
    Kendirli, Kırşehir Merkez, Akpınar, Akçakent, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçelerindeki birçok köy yolunun da yine iktidarları döneminde sathi kaplama yöntemiyle yenilendiğini anlattı. Milletvekili Kendirli, İl Özel İdaresinin köylerde 2020 yılı sonu itibariyle 73 kilometre 1. kat sathi kaplama, 25 kilometre 2. kat sathi kaplama olmak üzere yaklaşık 35 köye 13 milyon liralık yatırım ile  toplamda 98 kilometre yeni yol yapımı gerçekleştirdiğini kaydetti.
    Milletvekili Mustafa Kendirli, “İlimizde, karayolu çalışmaları için 1993-2002 yılları arasında 122 milyon lira harcama yapılırken, AK Parti’nin iktidarda olduğu son 18 yılda ise bu tutar yüzde 884 artışla 1 milyar 200 milyon liraya ulaşmıştır. Milletin partisi AK Parti, millet için çalışmaya, eser, hizmet, yatırım üretmeye devam ediyor” diye konuştu. 
    Kırşehir’deki ulaştırma projelerinden 6 tanesinin de halen devam ettiğine vurgu yapan Kendirli, Kırşehir – Kesikköprü - Ortaköy Yolu, Kaman-Savcılı-Kırşehir Yolu, Kaman-Kızıközü-Hirfanlı Baraj Varyantı TY-SK İkmal İşi, Kayseri-Kırşehir-Ankara Yolu, Ankara-Niğde Otoyolu Yap-İşlet-Devret Modeliyle Yapılması, İşletilmesi ve Devri Projesinin Yapım Döneminin Müşavirlik Hizmeti İşi ve Kesikköprü Köprüsü ve Bağlantı Yolları projelerinin devam ettiğini açıkladı. 
    Kendirli, bu projelerin toplam proje tutarının da 695 milyon lira olduğunun altını çizdi. 
    Kırşehir’in ilçeleri ve çevre illerle bağlantısını sağlayan yollarda yürütülen 12 projenin de  tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu anımsatan Kendirli, “AK Parti ‘yol medeniyettir’ düsturuyla ülkemizin dört bir yanını güvenli ve konforlu yollarla donatmaya devam ediyor. Yaptığımız yolların ülkemize, memleketimize hayırlara vesile olmasını, medeniyetinden, kültüründen bihaber, insanının yüreğine dokunmaktan aciz birileri için de uyanmaya vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 
    Vatandaşlardan ve hemşerilerinden koronavirüs salgınıyla mücadelede açıklanan tedbirlere uymalarını da isteyen Milletvekili Kendirli, “Sevdiklerinize güvenli ve kolay ulaşmanız için yolları biz yapıyoruz. Sizler de sevdiklerinize sağlıkla ulaşmak için kurallara dikkat edin” uyarısında bulundu .(HABER: BEYHAN BALLI)