AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Hacı Turan, Adalet Bakanı’nın müşavirliğini yapan AK Parti 25 ve 26. Dönem Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ile birlikte Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü ziyaret etti.
Ziyarette Kırşehir’i konuşan Milletvekilleri Hacı Turan ile Salih Çetinkaya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.
Ziyarette çalışmaları hakkında bilgiler veren Bakan Gül, TBMM Genel Kurulunca yasalaştırılan YRS'nin ilk paketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onayladığını belirterek, “Sıra uygulamada, reform ancak iyi ve doğru bir şekilde hayata geçirildiğinde hedeflerine ulaşacaktır." açıklamasını yaptı.
Paketle; 15 yılı dolduran avukatlara, vize kolaylığı sağlayan yeşil pasaport verileceğini, arabuluculuk sisteminin kapsamı genişletileceğini, hakim, savcı, avukat, noterlik için sınav sistemi getirildiğini anlatan Bakan Gül, “Hukuk mesleklerine giriş sınavı yapılacak ve bu sınavda başarılı olanlar (100 üzerinden en az 70 puan) diğer kurallara göre işleme devam edebilecek. Yeni uygulama önümüzdeki yıldan itibaren fakülteye kaydını yaptıracaklar için geçerli olacak. Beş yılın altında hapis cezası alanlara, Yargıtay yolunu kapatan düzenleme değiştiriliyor, Yargıtay'a temyiz başvurusu yapmalarının yolu açılıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL döneminde el konulan pasaportlar geri iade edilecek. Bunun için ya mahkeme kararı ya da İçişleri Bakanlığı'nın tekrar inceleme yapması yeterli olacak” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)