Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Belediyesi’ni suçladı ve ekledi:

“TOKİ konutlarının iskânları verilmeye başlandı”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Bağbaşı TOKİ konutları hakkındaki bir basın açıklaması yaparak konutların iskanlarının verilmeye başlandığını duyurdu.
TOKİ tarafından inşası tamamlanarak hak sahiplerine teslimine başlanan Bağbaşı TOKİ konutlarına Kırşehir Belediyesi’nin iskân vermemesi ve yasa dışı tutumu nedeniyle hak sahiplerinin mağdur edildiğini iddia eden Milletvekili Mustafa Kendirli, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Kırşehir Belediyesi’ni ve Başkan Selahattin Ekicioğlu’nu suçlayarak şunları ifade etti.
“8/12/2004 tarih ve 5273/9 sayılı TOKİ Kanunu  Ek Madde 9 da yer alan ‘Belediyeler, bu yapılarla ilgili yapı kullanma izin belgesi müracaatları üzerine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından geçici kabulün yapılmış olması kaydıyla başkaca belge aranmaksızın 15 gün içinde yapı kullanma izin belgesi vermek zorundadır. İstenen diğer belgeler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından daha sonra tamamlanır’ ibaresi yer almaktadır. Görüşmelerimiz sonucu, TOKİ tarafından tamamlanarak geçici kabulü yapılan konutlara ilişkin müracaatın ardından Belediye 15 gün içinde yapı kullanım iznini vermeyerek CHP’li Kırşehir Belediyesi vatandaşları mağdur etmiştir ve hükümetin işlerinde gecikme yaşandığı algısını oluşturmak istemiştir. 
“Göreve geldiği andan itibaren vatandaş lehine bir icraatı olmayan ancak partizanca tavırlarla vatandaşın, hemşerilerimizin mağduriyetine neden olan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu TOKİ konutlarına iskân vermeyerek de niyetinin iş, icraat ve halka hizmet olmadığını bir kez daha göstermiştir. 
“CHP’li Kırşehir Belediyesi’ne ve Başkanına bir kez daha sesleniyorum; bu ayak oyunları siyaset değildir. Görevini layıkıyla yerine getirmeyerek, kanunun açık hükmünü ihlal ederek vatandaşı mağdur edip sonra da ‘TOKİ konutları teslim etmedi, vatandaş perişan’ demek aymazlıktır, Kırşehirli hemşehrilerimize ve vatandaşa ihanettir. 
“Devletimiz şehrimizde ve ülkede elini attığı her işi zamanında tamamlamıştır. Ancak eski Türkiye artıkları, vesayet odaklarının maşaları, hükümetin icraatlarını yavaşlatmak için türlü hile ve desiselere başvurmaya devam etmektedir.
“Buna ne yazık ki Kırşehir’de her alanda şahit oluyoruz. Hükümet olarak, devlet olarak yapılan her işimiz kaliteli ve zamanlıdır. Ancak muhalefetin kalitesini her geçen gün düşüren CHP, insanımızı mağdur etmeyi muhalefet etmek zannedecek kadar da izanını kaybetmiştir.
“Vatandaşın mağduriyetinden medet umarak siyasi rant devşirme eski Türkiye’de kaldı. Hizmet ve eser siyasetini beceremiyorlar çünkü AK Partili değiller. Bunun içindir ki hizmet ve eser denilince AK Parti, çöp, çamur, çukur denilince CHP akla gelmektedir. CHP’li Kırşehir Belediyesi de vatandaşı mağdur ederek ne kadar çukur bir işlem yaptığını, çamur siyaseti güttüğü gözler önüne seriyor.
“Buradan çok kıymetli hemşehrilerime seslenmek istiyorum, siz müsterih olun. Konutların teslimini gerçekleştiriyoruz.  Kendi halkını mağdur eden CHP’li Kırşehir Belediyesinin oyunlarına rağmen iskanların alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz ile görüşmelerimizi yaparak bu mağduriyeti de giderdik. Bugün itibari ile İl Müdürlüğümüz tarafından iskanlar da verilmeye başlamıştır.” (HABER: BEYHAN BALLI)